Miért jobb heti 2x megtornáztatni az izmot kevesebb gyakorlattal, mint 1x de többel?
Én már edzettem heti 3/izmot is, heti 2/izmot is, most meg épp heti 1 edzés/izmot tolom.
Mindegyikkel szépen lehet fejlődni.
Azt használd, amelyik a legjobban tetszik, de váltogathatod is őket.
Naturalban a kevesebb tobbszor jobban mukodik. Ha csinalsz mondjuk hatra egy 15-20 sorozatos edzest hetfon, az szerdara de legkesobb csutortokre regeneralodik. Ha varsz vele hetfoig, akkor 3 napot hagysz ki egy heten az erdemi regeneracioval. Egy evben az mar 150+nap. Viszont ha csinalsz egy 4-5 soros hatedzest hetfon, az szerdara regeneralodik. Ha szerdan edzel megint, majd penteken megint, akkor a regeneraciod folyamatos, azaz egy evet tekintve drasztikusan megnovelted a feherjeszintezis idejet. Nem beszelve arrol, hogy nem kell szamolnod az izomfaradassal. A 10-15. sorozatban evidens hogy nem tudsz max. sullyal dolgozni. Viszont ha van 5 soronkent 1-2 nap piheno, ez nem jatszik, azaz egysegnyi ido alatt (1 het, honap vagy ev) kb
1,5* akkora sulyt mozgatsz meg. Tobb szempontbol is jobb a tobbszor keveset.
Viszont hozzatennem az edzesmultat es minoseget. Szerintem kezdokent nincs olyan hatekony gyakorlatvegrehajtas, amivel 5 sorozat elegendo. De halado szinten mindenkeppen erdemes kiprobalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!