Szerintetek sem lehet érdemleges testalkatot street workouttal?
Ilyen trx vagy mi nem is beszélve.
Én nem láttam még olyan személyt aki ezektől igazan izmos lett volna
Nekem ott vannak a kondis alapgyakorlatok amelyekkel határ a csillagos ég. Akár Mr olympia is lehetnék.
Utcai edzessel még fizikas testalkat sem érhető el, Max azt mondjak hogy na ez a gyerek azert nem sovány es ennyi.
Azoknak akik egy relatíve komoly fizikumot elérnek streetes edzéssel, a genetikájuk (nagyrészt fekete srácok) és az életmódjuk (7-ből 6 nap, napi 3-4 órában a kondiparkban) lehetővé teszi ezt. Súlyzós edzéssel ők az átlag kondistól is jóval komolyab fizikumot hoznának össze, láttunk már erre példát. A súlyzós edzést hasonlíthatni a streettel kb. olyan, mint ha a 2000-es turbós Fiat motoros ezeröcsi Ladát hasonlítanád egy széria 4200-as V8 szívó benzin Audihoz. Kb. ugyan úgy megfordulnak utána az emberek, mind a kettő jól megy, de ezen túl semmi értelme a hasonlítgatásnak mert teljesen más az alap, a cél, a felépítés, a tartalékok, stb.
A súlyós edzéssel jóval gyorsabban eléred azt, amit a saját súlyos edzéssel évek alatt, valamint erősebb is leszel. Ez tény, nincs mit rajta vitatni.
Persze jól hangzik hogy aki streets a saját súlyával tud 20-25 ismétlést húzódzkodni. A kondis meg 20 kilóval nehezebb. Ha előbbire felakasztasz egy 20 kilós tárcsát, ő sem fog 20 fölött húzni. :D Tolódzkodás sokkal jobb mérőereje az erőnek, mivel az tipikusan egy olyan izomcsoportot vesz igénybe amit kondival célzottan tudsz edzeni. Az aki 40-60 kiló súllyal tud tolni 12-15 ismétlést, a saját súlyával 50 ismétlésénél kezd el bemelegedni. A saját súlyos "kolléga" el sem éri az 50 ismétlést. Edzettem anno streetes srácokkal, néha kimentem átmozgatni magam nagy ismétlésekkel. Többet húzódzkodtak nálam, de tolódzkodás közben 30-40 ismétlés után lepotyogtak az állványról. 2 év múlva meg teszi fel Facebook-ra a videót hogy mekkora crosfitter lett, 80 kilóba belehúzott 10 ismétlést. Egy olyan natúr kondisnak aki 3-4 éve űzi, 180/10 ismétlés a bemelegítés. Nem összehasonlítható a két edzésforma.
A tested a saját konditermed, amivel masszív izomzatot tudsz felépíteni magadnak. Sőt, a saját testsúlyos edzésekkel azokat az izmokat is kit tudod dolgozni, amelyeket megfelelő rendszer hiányában nagyon nehéz eszközök, súlyok nélkül fejlődésre bírni. És most nem is a street workoutról beszélek, hanem a sima, saját testsúlyos gyakorlatokról.
A titok a szabályosságban, a gyakorlat nehézségében és az intenzitásban rejlik. Nem az ismétlés szám folyamatos növelése fog nagyobb izmokat eredményezni a saját testsúlyos edzésekben, hanem az intenzitás fokozása és a gyakorlat nehézsége. Minél robbanékonyabb tudod elvégezni a nehezebb gyakorlatokat is (szabályosan), annál jobb.
Itt van egy példa arra, hogyan építheted fel fekvőtámaszokból az alapoktól az edzésedet:
széles fekvőtámasz -> vállszéles fekvőtámasz -> váltott kezes fekvőtámasz -> szűk és széles fekvőtámasz -> fekvőtámasz tapssal -> egykezes fekvőtámasz
A kondis alapgyakorlatokkal sajnos a határ nem a csillagos ég, Mr. Olimpia tuti nem lesz belőled így. Ahhoz rengeteg speciális edzés, gép, kaja és egyéb kemikália kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!