Nagyon vekony vagyok, szeretnek tonusos, enyhen izmos testet otthon?
Szoval, kb 155cm vagyok es 45kg. Szeretnek leadni 3kg-ot, mert alapjaraton mindig 42kg voltam, csak egy gyogyszer miatt meghiztam 50kg-ra, es nagyon rosszul erzem magam az “uj” boromben + a ruhaim sem jonnek ram ujakat meg nem szeretnek.
De meg igyis korrektul vekony vagyok (nem sovany) viszont evekig nem sportoltam semmit, nagyon gyenge es lottyedt a testem.
A celom csak annyira izmosnak lenni mint pl egy sima model, mondjuk palvin barbi, tehat nem akarok bodybuilder lenni, csak szeretnem ha a fenekem nem lotyogne, a labamon es a karomon latszodna, hogy feszes, es, hogy a hasamon legyen eleg izom, hogy ne nezzek ki terhesnek kajalas utan es minimalisan latszodjanak rajta nem is a kockak, csak inkabb, hogy izmos.
Sajnos egy kondi eleg draga igy eloszor mindenkepp itthon szeretnem megprobalni elerni a celom. Van egy futopadom amit kifejezetten szeretek de szeretnek melle edzeni is. Arra gondoltam, hogy valami otthoni edzos dvd vagy youtube video jo lehetne nekem, pl ez esetleg? https://www.youtube.com/watch?v=UBMk30rjy0o&feature=share
Sajnos mas felszereles egyedul 2db 5kg os barbell ami a batyame, es 1 hullahop karika, illetve egy lepegeto gep.
Tanacsokat szeretnek kerni, hogy szerintetek szukseges e ennel tobb, mindenkepp kondiba kell-e mennem? Alapjaraton sportos testalkatom van, altalanosban atletika, szertorna, uszas, tanc, dzsudo, futas stb rendszeresen ment es versenyekre is jartam, dobogos is voltam.
Igazabol, ha beallok a tukor ele es befeszitem minden izmom es behuzom a hasam, mar eleg kozelinek erzem azt a celhoz, csak a lottyedt mini popsi es has nem tetszik.
Kommentben mindjart probalok kirakni kepet, hogy milyen az alkatom es mi is lenne a cel.
Mit gondoltok? Koszonom elore is a valaszokat, minden segitseget megfontolok!
20/L
Szoval kb ez lenne a cel [link] ( a mellek nem fontosak, nekem ugyse lesznek soha nagyok de nem is akarok)
Es ezeken a kepeken a felso ketto meg nyaron keszult, amikor 42kg voltam,
Az alsok meg miutan felhiztam 48 korulre.
Kb az 1-hoz kozeli eredmenyt szeretnek csak kicsit izmosabbat.
Van ertelme annak a youtube videonak/masik otthoni edzos videonak vagy muszaj lesz elmennem kondiba (valoszinuleg szemelyi edzo is kelleni fog mert nagyon nem ertek a gepekhez)
A leírásból nekem úgy tűnik, Te nagyon jól tájékozott vagy, és tudod, mit kell tenned (nálam jobban). De azért megpróbálok okoskodni. :)
A popsira (ahogy írod) jó gyakorlat lehet a szabályosan végzett guggolás és a kitörés (mindkettő helyes végzésére jó videókat lehet találni a neten). Súly nélkül is jó. A kitörés közben tarthatsz a kezedben valami tárgyat, nem feltétlenül kell súlyzó, tárgy is megfelel.
A has már nehezebb ügy, mert vékony embereknél bizony meglátszik az is, ha megettek egy túrósbatyut. :) A megfelelő étrend fontos (arányokban kevesebb szénhidrát, persze az is összetett szénhidrát legyen, valamint több fehérje). A hasprést ajánlanám alapgyakorlatnak (elfordulásokkal is).
Ezeken kívül (a többi testrészre) pedig bármi, ami otthon, eszközök nélkül, saját testsúllyal végezhető, pl. alkartámasz, fekvőtámasz - sima, magas, mély; tolódzkodni is tudsz pl. karfás széken, de a vállaidra vigyázz, nehogy megsérülj. Ha van a közelben játszótér, akkor biztos találsz olyan eszközt, amin tudsz húzódzkodni (persze, most nem kedvez az időjárás). Lépcsőn állva tudsz vádlizni.
Ezek jutottak eszembe.
Koszonom az eddigi valaszokat!
Privat uzenetekkel legyszives hagyjatok, nem fogok rajuk reagalni! :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!