Mennyire egészséges a kókuszzsír?
Ez nem hájp, hanem logikus gondolkodás. Azért használják, mert jól bírja a sütést és nem ég el könnyen, nem bomlik, emiatt többször is használható. Amúgy hasonló telített zsír, mint az állati zsírok (hasonló, nem ugyanolyan).
Én nem használom, mert általában finomított, amit a boltokban lehet kapni, azokat meg nem kedvelem. Extra szűz olívával is nyugodtan meg lehet sütni a kaját, ha nem úgy sütsz, hogy maxra tolod a legnagyobb rózsát, hanem kis lángon, kevergetve. Ha viszont az olívát elégeted, az elég káros eredményre vezed, ezért mondják a kókúszzsírt, mert az ilyen szempontból idiótabiztos.
A kókuszzsír jó 90%-ban telített zsírsavakat tartalmaz, ellenben a vaj és olívaolaj 60%-ával, vagy az állati zsír 40%-ával. Növeli az LDL koleszterinszintet, az érelmeszesedés és szív-és érrendszeri zavarok kockázatát.
Meg említeném, hogy a termelése miatt rohamos mennyiségben irtják az őserdőket, mérhetetlen ökológiai károkat okozva. Épelméjű ember ehhez nem járul hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!