Tűzveszélyes étkezési olajok, konyhai balesetek -mitől van, mit tegyek ha lángra kap?
Használtunk már 'gazdaságos' napraforgóolajat, többször is jártunk vele úgy hogy kigyulladt hevítéskor. Ezért aztán azért maradtunk a Vénusznál, amivel még nem fordult elő.
Vásároltam kókuszolajat, hogy az nem ég, egészséges -nem rákkeltő, gazdaságosabb, stabil természetes növényi olaj hidrogénezés nélkül, és érdeklődtem, nagyon jó tapasztalatok vannak vele -nekem is az volt az első héten, minden finomabb, szebben sült. Aztán kigyulladt. Majdnem leégett a konyhánk.
Mi lehet az oka?
Szennyezőanyag került bele? Mikor, hogyan?
Most pl főzőlapot tettünk az új konyhába, amit nehezen lehet szabályozni, az lett volna képes ilyen pillanatok alatt olyan meleget adni (230 ˙C fölött)?
Mivel oltsuk el a tüzet?
Erre válaszolok is mostmár: láttam egy videót ahol vizet öntöttek a forró olajra és kigyulladt a konyha.
TAKARJUK LE FEDŐVEL HOGY NE KAPJON OXIGÉNT!!!!
Tegyük tűzbíztos helyre (kő padlóra vagy fém lapra)
Nem tudom, hogy csináltátok, mert nálunk még sosem gyulladt ki olaj. Pedig occsó olajat használunk.
Vizet tilos ráönteni, mert kb. felrobban!!!
Le kell fedni.
nálunk sem gyulladt még ki olaj, pedig volt, hogy tocsogott a főzőlap.
Igazad van, gyorsan le kell takarni fedővel (ne üveggel) vagy ruhával. És kapcsold le az áramot.
Hát ha két percig melegítesz két deci olajat, akkor meggyulladhat.
Miért nem húzod le a tűzről, ha már nagyon forró és még nem tudod beletenni a sütnivalót?
Vagy hamarabb dobd bele a kaját.
Ha már füstöl, akkor azonnal le kell húzni a tűzről.
Teszkós olajat használunk általában vagy ami épp akciósan a legolcsóbb,soha nem gyulladt meg egyik sem,pedig az olajsütőbe is azt rakom,meg mindenbe.
Egy biztos a víz tilos,olajra nem jó,legjobb otthonra is beszerezni porral/habbal oltó készüléket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!