A tűzoltóság büntethet? Kaptam egy levelet a közös képviselőtől miszerint minden lakó szedje le az erkélyre felerősített nádat mert tűzveszélyes és rontja a város összképét (a klímák és redőnyök is összképrontóak).
Ha nem szedjük le a nádat büntetésben részesülünk. Kérdem én, a postaládáknál lévő rengeteg újság, a szeméttároló nem tűzveszélyes? és nem teszek azt az erkélyemre amit akarok? és ha ott gyűjtöm a papírhulladékot, akkor is megbüntet?
Várom a kérdésben a jártas és nem jártas hozzászólásokat egyaránt.
Üdvözlettel.
Szia!
Én még ilyet nem hallottam. Jogszabályi hivatkozás van a közös képviselő levelében? Azt tudom, hogy a homlokzatra felszerelt klíma engedélyköteles, na de egy nádborítás az erkélyen? Érdekes.
Olyan szempontból érthetőnek találom a tűzoltóság aggályait, hogy bizony egyre sűrűbben fordul elő, hogy a lakók az égő csikket kidobják az ablakukon.
Nem csak a nád, de igen, a papírhulladék is lángra kaphat emiatt, ne is tárolj semmi gyúlékonyt az erkélyen!!!
A tűzoltóság nem tudja kiszűrni - nem is feladata - a hibbant lakótársaidat - tehát előzd meg a bajt TE MAGAD !
3. vagyok.
Akkor ennyi erővel a lakásomon belül se tároljak mondjuk újságpapírt, mert gyúlékony?
Szia megint!
Akkor nagyon egyszerű a képlet. Írj neki egy levelet, hogy legyen kedves a vonatkozó jogszabályok (törvény, önkormányzati rendelet, stb.) jegyzékét mellékelni. Amennyiben ezt nem teszi meg, úgy neked - jogszabályi előírás hiányában - sincs módodban leszedni a nádborítást.
Az, hogy rontja a város összképét azt maximum egy önkormányzati rendelkezés állapíthatja meg, legyen kedves ezt is mellékelni.
Léteznie kell a társasháznak egy ún. Tűzvédelmi szabályzat/tűzvédelmi házirend, ez még esetleg előírhatja az erkélyeken nem tárolható tűzvédelmileg kifogásolható dolgokat, de kérdés az, hogy szankcionálhat-e ezért a közös képviselő.
Elméletileg (!) ezt a szabályzatot ismertetni kell a lakókkal, számukra hozzáférhető helyen kell tárolni, ha nincs ilyen a birtokodban, nem árt azt is beszerezned.
Az OTSZ szerint a lakások a "D" tűzveszélyességi osztályba tartoznak, ezért tűzvédelmi szempontból nem indokolt a nádszövet eltávolítása. Ha mégis aggódnak miatta, akkor vegyél egy palack Vízüveg-et, és impregnáld vele a nádat! Attól percekig tűzálló lesz.
Ha a településeden nincs önkormányzati rendeletben meghatározva egységes külalak akkor még az se indok a leszedésre.
Fentebb említettekre: a klíma felszerelés tavaly óta már nem építésiengedély köteles.
"Akkor a lakásodban se tárolj tűzveszélyes anyagot?"
Biztos h. itt jó ez a kérdés?
Szerintem a nád-erkély kérdést tedd fel a helyi tűzoltóság illetékesének. Menj be hozzájuk nyugodtan, nem fognak elküldeni!
A vonatkozó jogszabályokon kívül rengeteg olyan esetet, lehetőséget is fog Neked sorolni, amivel érzékeltetni fogja a nád veszélyességét. (pl. azt, h. szilveszterkor egy petárda gyújthatja fel).
Amúgy böngéssz a neten, hány esetben gyulladt ki már erkély az ott tárolt éghető anyagok miatt, s hány esetben terjedt be a tűz a lakásba is. Sokat fox találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!