Ti mit szoktatok inni edzés mellett és mennyit?
Én egyelőre nem fehérjeporozok, meg semmi... Minden fehérjét próbálok hagyományos módon bevinni.
Tejet nem fogyasztok, mert megy tőle a hasam, pedig nem vagyok laktóz érzékeny.
Szóval inni jobb hijján ilyen (elvileg) 100%-os gyümölcsleveket szoktam, pl. Hohes C-t...
Abból általában napi 1 litert és még hozzá 0.5 liter szénsavmentes ásványvizet.
Viszont azt hallottam, hogy még edzés nélkül is MINIMUM 3 liter folyadékot kéne bevinni, de nekem egyszerűen nem megy annyi.
Ti hogy vagytok ezzel?
Lehet ott kezdődik, hogy nem kellene napi 1 liter gyümölcslét meginni.
Cukortartalma egyenlő a kóláéval.
Én is az ásványvíz/tea kombót ajánlom.
5 liter ártézi vizet szoktam, amiért a kútra megyek párnaponta, nagyon ritkán csapvizet vagy ásványvizet, de ezek nem jellemzők. Ebből néha van hogy 1 literből zöld teát főzök, de közel sem minden nap. 83 kiló vagyok.
(Tudod azt mondják, hogy 10 kilónként kellene fél litert inni, tehát nekem pl ~80 kilósként 4 litert. Te hány kiló vagy?)
A Hohes C-ben nézd már meg mennyi cukor van légyszi. Nekem ez az egy bajom van csak a gyümölcslevekkel.
Az a trükkje a vízivásnak, hogy folyamatosan legyen melletted egy palack víz, lehetőleg 1-1,5-2 literes, amiből iszogathatsz. Nem egyszerre kell sokat inni, hanem mondjuk 20 percenként pár kortyot, vagy amikor eszedbe jut. De ez nem külön munka, egy idő után már egyszerűen ösztönösen nyúlsz a palackért, keresed a vizet hogy hol van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!