13,3 kg emelésétől kijöhet sérv egy 58 kg-os edzetlen embernél?
Figyelt kérdés
Van egy összehajtható kerékpárom, és vinném magammal mindenhova egész nap, hogy ne lopják el a tárolóból.
Mekkor az a súly, amitől már sérv alakul ki? Van erre valamilyen szabály, mert pl. én olyat hallottam, hogy az ember a testsúlyának 20%-át emelheti fel, hogy ne legyen probléma. De akkor ennyi erővel konditerembe se menjen az ember, mert sérvet kap??
2018. okt. 24. 16:49
1/7 anonim válasza:
Kialkulhat emelgetės nėlkül is egy átlagos ėletvitel mellett. Kár ezen paráznod.
2/7 anonim válasza:
Én servet kaptam amikor 0-25km/h-ra gyorsultam fel egyből
40 kgt emelek és 50 kg vagyok.
Nem ettől függ:)
3/7 anonim válasza:
Van több fajta sérv.Egyik ismerősömnek egy tüsszentésől szakadt át a hasfala és lett hasi sérves.A másik egész nap görnyedten ült,nem emelet egy kilót sem és lett nyaki porckorong sérves.A kondisok meg csinálnak hiperhajlítást,felhúzást ezért a gerincfeszítőik elég erősek és hajlékonyak,hogy ne legyenek sérvesek.
4/7 anonim válasza:
Azért 13-14kg nem egy nagy súly..bár embere válogatja.Én paraszt gyerek vagyok,fizikai munkát végezve nőttem fel,soha semmim nem fájt,gondolom a sok mozgás karban tartott.Pedig volt olyan nap hogy 800 darab kisbálát adtam fel villával a pótkocsira,máskor kevesebbet,meg egy 130 kilós targonca akkumulátort levettem a pótkocsiról egyedül..a testsúly 20-át emelheti fel biztonságosan itt nálunk nem működik.
5/7 anonim válasza:
Ha kerékpár, akkor told és nem kell emelgetni ;)
6/7 anonim válasza:
58 kilós nő vagyok és kiemeltem már többször is a helyéről a 60 kilós mosógépet, hűtőt takarításkor, a szekrényeket is elhúzom időnként. Nem könnyű, de eddig még mindig sikerült :D
7/7 anonim válasza:
Ez hajlamfüggő. Én sajna örököltem a rossz vázrendszert és egyszer beültem a kocsinkba, ahonnan nem tudtam kiszállni. Ettől a mozdulattól lett porckorongsérvem. Amúgy a 11kg-os kisfiamat emelgetem, már nem okoz gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!