Multi-Pro Plus (30 pak. ) -tapasztalatok?
Miért kellene külön magnézium meg c vitamin? Dehogy kell.
Még ami ebben benne van mennyiség az sem fog teljesen hasznosulni.
A Multi Pro jó, de csak 1500 mg C-vitamin van benne.
Én napi kb. 5-6000 mg C-vitamint szedek (ebben benne van a multi pro 1500-a is) és nekem így az igazi.
Az év hidegebb felében nyomhatsz még extrába D-vitamin kapszulát is. Halolajat én külön nem, mert amúgy is sokszor halat eszem csirke helyett.
Ááááááá kérdező!
Orvosra, gyógyszerészre, ilyenekre ne hallgass! Nem értenek hozzá, mert elavult a tudásuk ebben és sokszor már az egyetemen rosszat tanulnak. Béres csepp, meg gyógyszertári gagyivitamin, kisbabáknak való adagokkal?
Ez pont olyan, hogy engem érdekelnek a fegyverek, lövészkedés és régen azt hittem az összes rendőr keni-vágja a fegyveres témákat, kérdéseket, mert biztos "szakmabeli". Közben a legtöbbnek fingja sincs róla. Ugyanez a vitaminok és orvosok/gyógyszerészek vonatkozásában is igaz.
Hülyék hozzá. 60 mg C-vitaminnál többet ne szedj, mert veseköved lesz. A fehérjepor káros. És más ordító marhaságok.
A Bérest érdemes kipróbálni, mert valamilyen rejtélyes okból kifolyólag jó eredményei vannak. Ráadásul most már elég régóta forgalomban van, széles tömegek használják, tehát a statisztika megfelelően nagy mintán alapul. 16:01-es hozzászóló nagy mellénnyel leszólja a szakembereket, de ő is blődségeket hirdet. A gigaadagok dicsőítése, a 60 mg C-vitamin meg a vesekőlegenda az igazán elavult - lásd [link] az aszkorbinsav által savasított vizelet pont, hogy nem kedvez a kőképződésnek. Az ötféle vesekőfajtából kettő csak bizonyos rendellenességek esetén alakul ki, tehát nincs hatással rá a C-vitamin. Kettő típusra a C-vitamin pont ellentétes hatással van: feloldja őket savassága révén. Egyetlen kő tud savas környezetben is kialakulni (kalcium-oxalát), de az, hogy ki tud alakulni, nem jelenti azt, hogy a C-vitamin elősegítené a kialakulását, ráadásul B-vitamincsoport és magnézium szedésével ez is elkerülhető!
Abban az egyben igaza van, hogy az egészségügyi szakemberek nincsenek igazán képben a táplálékkiegészítőkről, de hát nem is ez a szakterületük. Nem lehet azt várni, hogy legyenek képben ezer fontos gyógyszerrel kapcsolatban és még a hobbiból szedett táplálékkiegészítőket is rázzák a kisujjukból! Ezeknek ráadásul elenyésző egészségügyi kockázatuk van, hiszen legtöbben indikáció nélkül szedik őket, hogy hátha megelőzi a náthát meg a tatárjárást.
De az is ott van, hogy az átlag vevő megelégszik annyival, hogy a patikus megmondja neki, hogy melyiket vegye, vagy azt kéri, amit a reklámban látott. Nincs szükségük kémiai ismeretekre, és itt sem érdekel egyébként senkit, nekem rendszeresen lepontozzák, ha elkezdem a kémiai hátteret megmagyarázni.
A Centrummal ugyanazok a problémák, mint a multipro-val, szóval NEM, egyáltalán NEM FEDI LE az ásványianyag-igényt. Az ásványianyag része csak átmegy rajtad. Viszont legalább a vitaminok megvannak belőle és a Béres-cseppel kiegészítve jó kombó lehet. Csak akkor miért nem veszel már inkább olyan multivitamint, amiben csak vitaminok vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!