Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Push/pull/leg edzes velemenyek...

Push/pull/leg edzes velemenyek? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Probaltatok mar? Naturalkent tenyleg jo lehet? Hany gyakorlatot, sorozatot, ismetlest csinaltok? Minden erdekel.
2018. aug. 14. 17:48
 1/6 anonim ***** válasza:

Miért ne lenne jó, mi baj lenne vele? Nem értem a logikád.

Én most éppen nem push pull leget csinálok, de az is jó felosztás. Én kicsit variáltam rajta.

Nálam most ilyen a felosztás:

A: Mell-Bicepsz

B: Comb-Váll-Vádli

C: Hát-Tricepsz-Alkar

Gyakorlatok ezek nálam:

Bicepsz:

• Francia rúddal

• Egykezesekkel, beforgatva

Alkar:

• Farmer séta

• Fordított bicepsz

• Wrist roller

Tricepsz:

• Szűknyomás

• Toldózkodás 2 szék között

• Tricepsz nyújtás fej mögött

Váll:

• Mellről nyomás

• Oldalemelés

• Döntött törzsű oldalemelés

Mell:

• Fekvenyomás

• Egykezes nyomás döntött padon

Has:

• Plank

• Lábemelés földön

• Emelt lábas oldalsó hasprés

Hát:

Alsóhát:

• Felhúzás

Széleshát:

• Húzódzkodás

Csuklya:

• Vállvonogatás

• Rack pull

Comb:

• Guggolás

• Szumó felhúzás

• Merevlábas felhúzás

Vádli:

• Vádli ülve

Az edzésnapok így vannak felosztva:

[link]

Láthatod, hogy van 1x 3 napot, 1x pedig 4 napot pihen az izom amire edzettem. És ettől függ nálam a sorozat szám.

Ha csak 3 napot pihen az izom a következő edzésig, akkor kevesebb sorozatot csinálok rá, ha pedig 4 napot pihen akkor pár sorozattal több csinálok rá.

Az ismétlésszám minden gyakorlatnál 8, kivéve a guggolást és a felhúzást, mivel azoknál 5-ös ismétlésszámot alkalmazok. Meg nyilván azok is kivételek, amiket időre csinálok. (farmer walk, plank)

2018. aug. 14. 18:12
 2/6 palilaci ***** válasza:

Sajnos rakenyszerultem erre a p-p-lre, en igy tolom:

Pull:

Huzodzkodas

10-8-6-4 (plusz suly es variaciok)

Evezes

8-6-4

Bicepsz ulve egykezesekkel

3x8

Ablaktorlo

3x bukasig

Push

Fekvenyomas egykezesekkel

8-6-4

Tarogatas

4x8

Mellrol nyomas allva

8-6-4

Oldalemeles

3x8

Homlokraengedes

3x8

Leg

Elolguggolas

6-4-2

Vadli allva

4x10

Felhuzas

2-4-6

Labnyujtas combfeszre

3x8

Labhajlitas combhajlitora

3x8

Progresszio:

3 nap pihi- 3 nap edzes, ez egy ciklus. Minden masodik ciklusnal emelek a sulyokon es csokkentem az adott ismetlesszamot 2vel. Kovetkezo ciklusnal ismetlesszamot novelek az adott sullyal. Utana megint terhelesnoveles-ism csokkentes es igy tovabb.

2018. aug. 15. 14:00
 3/6 A kérdező kommentje:
Palilaci miert "kenyszerultel ra"?
2018. aug. 15. 19:23
 4/6 palilaci ***** válasza:
Mert egymas utan 3 napban erek ra edzeni ezert ez a legkezenfekvobb megoldas.
2018. aug. 15. 19:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem bevált, lány vagyok, és eddig ez a felosztás tűnik a legjobbnak, ha heti 3x tudok menni edzeni. Annyi, hogy nálam a lábnap az alapgyakorlatok után (guggolás, merevlábas felhúzás, kitörés) kiegészül pár kimondottan fenékizomra koncentráló gyakorlattal.

A push napon mellizommal kezdem, abból csak két gyakorlat megy (egy nyomó és egy tárogató) utána váll és a végén tricepsz.

Pull napon gépes szűk fogású húzódzkodással kezdek, utána hát, bicepsz és a végén egy gyakorlat hátsóvállra (általában archoz húzás).

Gyakorlatokat azért nem írok, mert váltogatni szoktam.

2018. aug. 21. 14:11
 6/6 anonim válasza:

Push pull leg egy sz*r mell váll egy napon? Kiss jeno is mondta hogy rossz testepitok is 1 izom csoportot edzenek meg egy edzesen max meg oda raknak mellhez egy tricot vagy hathoz bicot. De ok van hogy 2x edzenek egy nap szoval ha semmi komolyat nem akarsz elerni a fizikumod teren akkor nyomjad de ha viszont komolyan gondolod akkor hat,mell,lab,vall,kar tokeletes ha levan maradva valamid nagyon akkor azt 2x megedzheted egy heten maskepp felesleges... nem lattam meg olyan push pull leges gyerekt aki jol nezne ki es izmos lenne

Bar 4 eves kerdes azert leirom a velemenyem:)

2022. okt. 15. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!