Push/pull/leg edzes velemenyek? Tapasztalatok?
Miért ne lenne jó, mi baj lenne vele? Nem értem a logikád.
Én most éppen nem push pull leget csinálok, de az is jó felosztás. Én kicsit variáltam rajta.
Nálam most ilyen a felosztás:
A: Mell-Bicepsz
B: Comb-Váll-Vádli
C: Hát-Tricepsz-Alkar
Gyakorlatok ezek nálam:
Bicepsz:
• Francia rúddal
• Egykezesekkel, beforgatva
Alkar:
• Farmer séta
• Fordított bicepsz
• Wrist roller
Tricepsz:
• Szűknyomás
• Toldózkodás 2 szék között
• Tricepsz nyújtás fej mögött
Váll:
• Mellről nyomás
• Oldalemelés
• Döntött törzsű oldalemelés
Mell:
• Fekvenyomás
• Egykezes nyomás döntött padon
Has:
• Plank
• Lábemelés földön
• Emelt lábas oldalsó hasprés
Hát:
Alsóhát:
• Felhúzás
Széleshát:
• Húzódzkodás
Csuklya:
• Vállvonogatás
• Rack pull
Comb:
• Guggolás
• Szumó felhúzás
• Merevlábas felhúzás
Vádli:
• Vádli ülve
Az edzésnapok így vannak felosztva:
Láthatod, hogy van 1x 3 napot, 1x pedig 4 napot pihen az izom amire edzettem. És ettől függ nálam a sorozat szám.
Ha csak 3 napot pihen az izom a következő edzésig, akkor kevesebb sorozatot csinálok rá, ha pedig 4 napot pihen akkor pár sorozattal több csinálok rá.
Az ismétlésszám minden gyakorlatnál 8, kivéve a guggolást és a felhúzást, mivel azoknál 5-ös ismétlésszámot alkalmazok. Meg nyilván azok is kivételek, amiket időre csinálok. (farmer walk, plank)
Sajnos rakenyszerultem erre a p-p-lre, en igy tolom:
Pull:
Huzodzkodas
10-8-6-4 (plusz suly es variaciok)
Evezes
8-6-4
Bicepsz ulve egykezesekkel
3x8
Ablaktorlo
3x bukasig
Push
Fekvenyomas egykezesekkel
8-6-4
Tarogatas
4x8
Mellrol nyomas allva
8-6-4
Oldalemeles
3x8
Homlokraengedes
3x8
Leg
Elolguggolas
6-4-2
Vadli allva
4x10
Felhuzas
2-4-6
Labnyujtas combfeszre
3x8
Labhajlitas combhajlitora
3x8
Progresszio:
3 nap pihi- 3 nap edzes, ez egy ciklus. Minden masodik ciklusnal emelek a sulyokon es csokkentem az adott ismetlesszamot 2vel. Kovetkezo ciklusnal ismetlesszamot novelek az adott sullyal. Utana megint terhelesnoveles-ism csokkentes es igy tovabb.
Nekem bevált, lány vagyok, és eddig ez a felosztás tűnik a legjobbnak, ha heti 3x tudok menni edzeni. Annyi, hogy nálam a lábnap az alapgyakorlatok után (guggolás, merevlábas felhúzás, kitörés) kiegészül pár kimondottan fenékizomra koncentráló gyakorlattal.
A push napon mellizommal kezdem, abból csak két gyakorlat megy (egy nyomó és egy tárogató) utána váll és a végén tricepsz.
Pull napon gépes szűk fogású húzódzkodással kezdek, utána hát, bicepsz és a végén egy gyakorlat hátsóvállra (általában archoz húzás).
Gyakorlatokat azért nem írok, mert váltogatni szoktam.
Push pull leg egy sz*r mell váll egy napon? Kiss jeno is mondta hogy rossz testepitok is 1 izom csoportot edzenek meg egy edzesen max meg oda raknak mellhez egy tricot vagy hathoz bicot. De ok van hogy 2x edzenek egy nap szoval ha semmi komolyat nem akarsz elerni a fizikumod teren akkor nyomjad de ha viszont komolyan gondolod akkor hat,mell,lab,vall,kar tokeletes ha levan maradva valamid nagyon akkor azt 2x megedzheted egy heten maskepp felesleges... nem lattam meg olyan push pull leges gyerekt aki jol nezne ki es izmos lenne
Bar 4 eves kerdes azert leirom a velemenyem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!