Szálkásítás tanácsok?
Sziasztok!
Szeretnék pár tanácsot kérni. 4 éve edzem, ebből az első 3 évet meghúztam, étrend, motiváció és minden. Sajnos az utolsó évem, katasztrófa volt. Edzeni lejártam,de mindent edtem mindennel, reggelire pék süti, és stb. Tudom, gáz de változott az élet helyzet, és elba@sztam.
Ezáltal az kialakult izmot szintet tartottam, de a has/derék tájékra lerakódott egy kis felesleg. 2 évvel ezelőtti kockahasam egyáltalán nem látszódik már.
Végre rávettem magam, hogy leadjam magamról ezt a kis zsírt, és utána toljam tovább ezerrel, mint régen.
A visszatéréshez pár szalkasitas cikket elolvastam, de real life tapasztalatoknak örülnék:
2 vagy 3g/testsulykg legyen a fehérje és a ch? Az összes cikk mást ír.
87kg 184cm vagyok. Sosem voltam hizékony, ezért 2g fehérje 3g ch-ra gondoktam. Mit gondoltok?
Illetve a reggelit miből tudnám megoldani? Érdemes oda rakni ch-t kelés után? Zabot szörnyen emésztem gondoltam arra, hogy zablisztet öntök egy reggeli fehérje turmixba. Vagy hülyeség?
Illetve az is hülyeség, hogy nem lehet pl. lefekvés előtt enni, nem? Hiszen, ha az adott napra még belefér az a makro és kalória akkor kell is, hogy stimmeljen nagyjából az étrend.
Adnátok esetleg még tippeket reggelire? Napközben sima csirkemell a terv, minél olcsóbb kivitelben.
Köszönöm,ha elolvastad
A teával nincs gond, kivéve, ha neked egyedszinten igen, vannak érdekesen érzékeny emberek.
Azért híztál, mert kalóriatöbbletben ettél, persze egyes ételek ezt elő tudják segíteni, de nincs olyan, hogy a péksüti automatikusan hizlal...
2g/ttkg fehérje teljesen jó, úgysem fog hasznosulni több naturálban, általában ennyi sem, de ez egy jó, biztonságos mennyiség.
Szénhidrát annyi legyen, amennyi neked kell, nyilván. Vannak aktív, illetve gyors anyagcseréjű emberek, akiknek még kevés izommal is rengeteg kalória kell, ez már csak ilyen. Ki kell tapasztalnod, mi a megfelelő kalóriamennyiség számodra s eldöntened, hogy ebből mennyi legyen a zsír s a szénhidrát. Bár úgy néz ki, zsírból a minimumot akarod bevinni, ami a tipikus.
A napi összbevitel számít. Hogy konkrétan mikor mit egyél, az túl egyéni, nem megyek bele. Van, akinek jó a lefekvés előtti evés, van, akinek megzavarja a nyugalmát vagy máskor éhezik így. Ezt is tapasztald ki, de a tipikus az, hogy az ember nem közvetlenül lefekvés előtt eszik, hanem pár órával korábban. De nincs rá fix recept, a szervezetnek a napi összbevitel a döntő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!