Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha szinte mindennap húzódzkodo...

Ha szinte mindennap húzódzkodok nem fogom túledzeni a hátam? De akkor, hogy gyakoroljam be?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy heti 1 alkalommal edzem hatra. Négy gyakorlatot szoktam csinálni felhuzas, evezes egy es ketkezzel stb. Viszont most vettem egy falra szerelhető huzodzkodot. Viszont a gond az, hogy jelenleg kb. 4 szabályos ismétlést bírok megcsinalni. Ezért a heti egyszeri gyakorlás kevés szerintem, így jo ha fel ev múlva megbírok 4x12-t.

Viszont ha gyakran pl.heti 5x huzodzkodok 4 sorozattal, plusz még a szokásos heti 1 hatedzest is megcsinálom akkor abból hamar tuledzes lesz szerintem.

Ti hogy csinalnatok?

En arra gondoltam, hogy a heti 1 szokásos hat edzést kihagyom par hétig. Viszont heti 5-6 alkalommal fogok huzodzkodni 4 köröket csinálva. Remélve, hogy 3-4 hét alatt eljutok oda h 4x10-12t megtudjak csinálni. Ezután beépítem a komplett hat edzesmebe es mar csak heti egyszer fogom csinálni plusz a mellé 3-4 gyakorlat persze.

2018. okt. 15. 23:46
 1/1 anonim ***** válasza:

A hátadat nem fogod ez túl piti terhelés ahhoz.Viszont a könyököd,alkar izmaid sérülékenyebbek lehetnek.Én 2-3 éven keresztül szinte minden nap húzódzkodtam 5 sorozatot,a sima edzésen felül.Könyök alagút szindrómát okozott,aminek az volt a tünete,hogy a szorító erő kb kiment a jobb alkaromból.Ha behajlított kézzel aludtam akkor elzsibbadt a kezem úgy hogy felébredtem rá.És húzódzkodás közben azonnal beleszúrt az éles fájdalom az alkaromba.Nagyjából másfél év volt mire úgy ahogy kikezeltem.

A terv amit meg vázoltál nem fog működni,mert-

-Az összes húzódzkodó program 5 sorozatra épül.Apró különbség,de akkor is így van.

-Ha a heti 5 nap húzódzkodást csökkented heti 1re,akkor rohamosan vissza fogsz esni benne.

-Húzódzkodásban ha fejlődni akarsz ismétlésszámban ahhoz kell a heti 5 nap.Az eredmény megtartásához legalább heti 3 nap.

2018. okt. 16. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!