Melyik jobb karate vagy a Dzsudó? Lányomat akarom beìratni. Mi a különbség a kettő között? Tanácstalan vagyok.
Figyelt kérdés
2018. okt. 11. 15:23
1/5 anonim válasza:
A judohoz erős termet, a karatehoz soványabb alkat az előnyösebb. A judoban nincs rúgás, ütés, kicsit összetettebb. Laza izmok és laza ízületek kellenek hozzá. A karatenél az izmok merevek, sokszor mennek spárgába a rúgások miatt, de minden máshol merev az izomzatuk. A karate állóharc, a judo lényege meg a földharc.
2/5 aikiboxer válasza:
Ha kislány (10 év alatti), akkor judo vagy brazil jiu jitsu (BJJ). Mind a kettő birkózás típusú: a judo vegyesen állóharc és földharc; a BJJ főleg földharc. Nagyon egészséges sport.
Ha 10+ éves, akkor amelyik tetszik neki: vagy judo/BJJ (de nem mindegyik lány szereti, ha fiúk gyömöszkélik a földön, főleg nem ebben az életkorban); vagy pedig ütős sport, de akkor inkább ökölvívás. A női box nagyon erős, kiváló csapattal. És ez is nagyon egészséges sport, nincs semmilyen sztenderd sérülése (mint teniszkönyök stb.).
3/5 anonim válasza:
Én 10+ évet küzdősportoltam és mindent amire volt lehetőségem kipróbáltam :) hogyha csak ez a két metódus közül lehetne választani, akkor mindenképp a karatet javaslom, legalabbis nekem nagyon jo mesterem volt es rendkivul elveztem, viszont csak ugy, mint az elottem szolo, en is inkabb a brazil jiu-jitsut ajanlanam , esetleg kick-box :)
4/5 anonim válasza:
tényleg érdekes kérdés,hogy miért ez a 2?
mert a judó helyett mehetne inkább bjj-re.
a karaténál meg sokkal hatékonyabb és hasznosabb a kickbox.
5/5 palilaci válasza:
Judo. Viszont ha a karate shidokan vagy ashihara, akkor azokkal is jol jar. Az viszont tagadhatatlan, hogy judoban megtanitjak esni, tompitani, gurulni es nagyon magas szinten fejleszti a mozgaskoordinaciot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!