Lehet venni olyan multi vitaminokat a gyógyszertárban mint a tápkieg gyártóknál?
Szóval elköltöztem... Se biotech se Scitech semmi... Gyógyszertár van.
Lehet olyat kapni amiben van multi is (nem csak vizben oldódó...) meg ásványi anyag is?
A Centrum multivitamin például. De sok más is.
Én szeretem a Jutavit termékeit, az van sok féle, és viszonylag olcsó.
A gyógyszertárban kapható multivitaminok többségét ugyanúgy étrend-kiegészítő gyárosok és nem gyógyszergyárosok gyártják.
Mondjuk nem biztos, hogy akár az általad felsoroltakkal, akár ezekkel jól jársz, én még nem találtam ezektől a gyártóktól olyan készítményt, amiben jól felszívódó ásványi anyag formák vannak és az is a kóklerség netovábbja, hogy egymás felszívódását akadályozó ásványi anyagokat csomagolnak össze! Ékes példája ennek a kalcium-magnézium tabletta. Szívgyógyászatban például a magnéziumot pont a kalcium felvételének a blokkolására használják... A nem felszívódó ásványi anyagokra visszatérve, némelyik olyannyira nem szívódik fel, hogy semennyire sem, max. 1-2%.
Szóval kb. bármelyik gyógyszertárban kapható multival ugyanott vagy - pl. Béres, Supradyn, Centrum, Eurovit, Jutavit, de ezekből sem kell az ásványi anyagok felszívódását várni.
"amiben van multi is (nem csak vizben oldódó...)"
Ez amúgy mit jelent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!