Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Dieatazzak ( fogyas) vagy...

Dieatazzak ( fogyas) vagy inkabb kezdjek el tomeget novelni?

Figyelt kérdés

Dieatazzak ( fogyas) vagy inkabb kezdjek el tomeget novelni?

22 eves 100kg vagyok (ferfi)

Kerdesem egyben az is lenne h mitol fugg h szalkasitani vagy tomeget novelni kell

Es lehet e ugy tomeget novelni, hogy kozben nem sirosodjak

2018. szept. 8. 14:58
 1/6 anonim ***** válasza:

100 kiló önmagában nem mond sokat. Milyen magas vagy? Más 170 és más 200 centis magassághoz.

Főként a testzsírszázaléktól függ, hogy mikor kell nekiállni szálkásítani. 18-20% fölé nem szoktunk menni.

Egy kép rólad sokat segítene megválaszolni a kérdést.

Lehet úgy tömegelni, hogy ne zsírosodj nagyon, de naturálban nem lehet úgy tömegelni, hogy abszolút nem zsírosodsz.

R.

2018. szept. 8. 15:07
 2/6 anonim ***** válasza:
És 165 centi vagy 195 centi magas vagy? Mert az se mindegy.
2018. szept. 8. 15:30
 3/6 A kérdező kommentje:
180 cm
2018. szept. 8. 23:16
 4/6 anonim ***** válasza:

Akkor sürgősen állj neki szálkásítani.

Gondolom nem szárazon vagy 100 kiló, mert ha az lennél akkor ezt a kérdést fel sem tetted volna.

Tömegelni akkor állj neki, ha lementél 10-12% körüli testzsírra.

2018. szept. 8. 23:27
 5/6 A kérdező kommentje:

Kicsit megtevesztonek talalom ezt a 100kg-t. Sokan nem is hiszik el, hogy annyi vagyok mert annyira nem latszik. A karomon, mellemen, hatamon szinte semmi zsirfelesleg. A hasam, es a derekem az amibol lehetne leadni, es sajnos genetikailag orokolt labam ami nagy, viszont azon sincs sok felesleg, sajnos a vadlim vizes is kicsit, erre nem tudom mi lehetne a megoldas.

Testzsir szazalekomat nem tudom milyen modszerrel tudom kiszamolni.

2018. szept. 9. 13:04
 6/6 anonim ***** válasza:

Több módszerrel is kilehet számolni, de így látatlanban is tudni lehet, hogy szálkásítanod kell.

A te magasságoddal, a naturál határod olyan 80-90 kg leszálkásítva (10% körüli testzsírral). Szóval ha edzel úgy 4-5 évet jól kajálva, akkor a fent leírt tartomány körül lehet a súlyod. Ha jó a genetikád akkor vagy 90 kg és száraz. A zsírmentes tömeged ebben az esetben lesz 81 kg.

Ha most tartanál itt és úgy vagy 100 kg, akkor 19% lenne a testzsírod (ami férfiaknál már elég nagy). De nyilván nincs mögötted 5 év komoly edzés és kajálás, ezért kizárt, hogy 81 kg a zsírmentes tömeged, ami azt jelenti hogy a mostani testzsírszázalékod bőven magasabb mint 19.

Vannak mérlegek amik hozzávetőleges pontossággal megmondják hány % a testzsírod, legpontosabban akkor tudod meg ha elmész egy testösszetétel mérésre.

Ha vizes a vádlidnál (nem csak zsíros, hanem tényleg vizes) akkor érdemes lenne megnézetni orvossal.

2018. szept. 9. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!