Dieatazzak ( fogyas) vagy inkabb kezdjek el tomeget novelni?
Dieatazzak ( fogyas) vagy inkabb kezdjek el tomeget novelni?
22 eves 100kg vagyok (ferfi)
Kerdesem egyben az is lenne h mitol fugg h szalkasitani vagy tomeget novelni kell
Es lehet e ugy tomeget novelni, hogy kozben nem sirosodjak
100 kiló önmagában nem mond sokat. Milyen magas vagy? Más 170 és más 200 centis magassághoz.
Főként a testzsírszázaléktól függ, hogy mikor kell nekiállni szálkásítani. 18-20% fölé nem szoktunk menni.
Egy kép rólad sokat segítene megválaszolni a kérdést.
Lehet úgy tömegelni, hogy ne zsírosodj nagyon, de naturálban nem lehet úgy tömegelni, hogy abszolút nem zsírosodsz.
R.
Akkor sürgősen állj neki szálkásítani.
Gondolom nem szárazon vagy 100 kiló, mert ha az lennél akkor ezt a kérdést fel sem tetted volna.
Tömegelni akkor állj neki, ha lementél 10-12% körüli testzsírra.
Kicsit megtevesztonek talalom ezt a 100kg-t. Sokan nem is hiszik el, hogy annyi vagyok mert annyira nem latszik. A karomon, mellemen, hatamon szinte semmi zsirfelesleg. A hasam, es a derekem az amibol lehetne leadni, es sajnos genetikailag orokolt labam ami nagy, viszont azon sincs sok felesleg, sajnos a vadlim vizes is kicsit, erre nem tudom mi lehetne a megoldas.
Testzsir szazalekomat nem tudom milyen modszerrel tudom kiszamolni.
Több módszerrel is kilehet számolni, de így látatlanban is tudni lehet, hogy szálkásítanod kell.
A te magasságoddal, a naturál határod olyan 80-90 kg leszálkásítva (10% körüli testzsírral). Szóval ha edzel úgy 4-5 évet jól kajálva, akkor a fent leírt tartomány körül lehet a súlyod. Ha jó a genetikád akkor vagy 90 kg és száraz. A zsírmentes tömeged ebben az esetben lesz 81 kg.
Ha most tartanál itt és úgy vagy 100 kg, akkor 19% lenne a testzsírod (ami férfiaknál már elég nagy). De nyilván nincs mögötted 5 év komoly edzés és kajálás, ezért kizárt, hogy 81 kg a zsírmentes tömeged, ami azt jelenti hogy a mostani testzsírszázalékod bőven magasabb mint 19.
Vannak mérlegek amik hozzávetőleges pontossággal megmondják hány % a testzsírod, legpontosabban akkor tudod meg ha elmész egy testösszetétel mérésre.
Ha vizes a vádlidnál (nem csak zsíros, hanem tényleg vizes) akkor érdemes lenne megnézetni orvossal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!