Ha 1000 gramm nyers csirkemell sütés után csak pl. : 800 gramm lesz, akkor melyik tömegre kell számolni a fehérjét? A nyers hús tömegére vagy a kisütött tömegre?
Figyelt kérdés
2018. aug. 24. 18:07
2/3 anonim válasza:
Nyersen. Mindent nyersen, feldolgozás előtti állapotban mérünk!
A hús a víztartalmából veszít sütéskor, nem a tápértékéből, hogy mennyire megy össze az a sütés idejétől, módjától függ.
Ahogy a rizs vagy tészta pedig vizet vesz fel és nyilván több lesz a súlya, de attól még a tápértéke ugyanannyi marad.
3/3 anonim válasza:
Mindig mindent nyersen mérünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!