Fehérjèt vagy tömegnövelőt kellene vennem?
170 cm magas ès 63 Kg vagyok,viszonylag izmos,sportos fizikumom van.Mikor tehetem ès van rá időm sportolok.Sosem vettem mèg táplálèk kiegészítőt ès az lenne a kèrdèsem,hogy melyik lenne a megfelelő?
18/F
Most lehet le fognak pontozni az anti-tápkiegesek...
Először is le kell szögezni, mit sportolsz.
Ha tömeget szeretnél növelni (gondolom azt szeretnél), akkor súlyzós edzés mellé jó lehet a tömegnövelő, de abból sem mindegy melyik. Alapvetően az étrendeden fog múlni minden, a tömegnövelő csak egy kis pluszt ad.
Sok tömegnövelő valóban rengeteg cukrot tartalmaz, ami nem a legjobb szénhidrátforrás.
Nekem pl. bejött az a variáció, hogy fehérjét ittam, és mellé szedtem külön szénhidrát+kreatin keveréket, amiben az az előny, hogy én szabhattam meg a fehérje-ch arányt.
Tapasztald ki, hogy könnyen hízó/izmosodó alkat vagy-e, és annak megfelelően lődd be a szénhidrát beviteledet.
A fehérje kb. 2g/testsúlykg legyen.
Egyébként, tényleg nem a tápkiegen fog múlni az eredmény, hanem egy jó edzésterven, és étrenden.
Hajrá!
Hali!
Köszi a gyors választ,most konditerembe mennèk, súlyzós edzést vègeznèk.Nem vagyok könnyen hízó sőt inkább alig hízok,nagy nehezen most jött fel rám 3 Kg 2 hónap alatt.
Semelyiket, max sima tejsavó.
Étrend legyen ok
Leginkább ételt. Tudom, hogy vannak emberek, akik valamiért nem tudnak enni, de azért 63 kilósan ne jelentsen már problémát a dolog, főleg a fehérjét tekintve nem.
(S aki nem tud enni, hogyan eszi meg a tömegnövelőt? Annyi erővel ehetne rendes ételt is, nem? Ki lehet hozni ugyanazokat a makrókat és töménységet, ha a térfogat a gond. Sosem láttam még tömegnövelőt és tudok enni, talán ez az oka értetlenségemnek, de akkor is furán hangzik.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!