Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Fehérjèt vagy tömegnövelőt...

Fehérjèt vagy tömegnövelőt kellene vennem?

Figyelt kérdés

170 cm magas ès 63 Kg vagyok,viszonylag izmos,sportos fizikumom van.Mikor tehetem ès van rá időm sportolok.Sosem vettem mèg táplálèk kiegészítőt ès az lenne a kèrdèsem,hogy melyik lenne a megfelelő?

18/F

2018. máj. 16. 17:31
 1/6 anonim ***** válasza:

Most lehet le fognak pontozni az anti-tápkiegesek...

Először is le kell szögezni, mit sportolsz.

Ha tömeget szeretnél növelni (gondolom azt szeretnél), akkor súlyzós edzés mellé jó lehet a tömegnövelő, de abból sem mindegy melyik. Alapvetően az étrendeden fog múlni minden, a tömegnövelő csak egy kis pluszt ad.

Sok tömegnövelő valóban rengeteg cukrot tartalmaz, ami nem a legjobb szénhidrátforrás.

Nekem pl. bejött az a variáció, hogy fehérjét ittam, és mellé szedtem külön szénhidrát+kreatin keveréket, amiben az az előny, hogy én szabhattam meg a fehérje-ch arányt.

Tapasztald ki, hogy könnyen hízó/izmosodó alkat vagy-e, és annak megfelelően lődd be a szénhidrát beviteledet.

A fehérje kb. 2g/testsúlykg legyen.

Egyébként, tényleg nem a tápkiegen fog múlni az eredmény, hanem egy jó edzésterven, és étrenden.

Hajrá!

2018. máj. 16. 17:47
 2/6 A kérdező kommentje:

Hali!

Köszi a gyors választ,most konditerembe mennèk, súlyzós edzést vègeznèk.Nem vagyok könnyen hízó sőt inkább alig hízok,nagy nehezen most jött fel rám 3 Kg 2 hónap alatt.

2018. máj. 16. 17:57
 3/6 anonim ***** válasza:

Semelyiket, max sima tejsavó.

Étrend legyen ok

2018. máj. 16. 18:31
 4/6 anonim ***** válasza:
Legfeljebb fehérje, de csak miután már tudsz rendesen edzeni és rendesen enni. Ez kb három hónapot jelent. Addig még álmodban se gondolj a tápkiegekre.
2018. máj. 16. 18:54
 5/6 palilaci ***** válasza:
Minek a kieg ha nincs mit kiegesziteni? Attol, hogy elfogsz majd jarni kondiba, nem muszaj inni azt a sok szart. Normalis etrend, ha pedig nincs meg a kello feherjebevitel, akkor veszel egy tejsavot.
2018. máj. 16. 21:32
 6/6 anonim ***** válasza:

Leginkább ételt. Tudom, hogy vannak emberek, akik valamiért nem tudnak enni, de azért 63 kilósan ne jelentsen már problémát a dolog, főleg a fehérjét tekintve nem.

(S aki nem tud enni, hogyan eszi meg a tömegnövelőt? Annyi erővel ehetne rendes ételt is, nem? Ki lehet hozni ugyanazokat a makrókat és töménységet, ha a térfogat a gond. Sosem láttam még tömegnövelőt és tudok enni, talán ez az oka értetlenségemnek, de akkor is furán hangzik.)

2018. máj. 16. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!