Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mekkora hátrány Smith-keretben...

Mekkora hátrány Smith-keretben fekvenyomni?

Figyelt kérdés

Elég régóta Smith keretben/gépben nyomok fekve, igazából fejlődők is, tehát progresszió van. Kíváncsiságból pár hétre átálltam sima pados fekvenyomásra, a hagyományosra, és abban a két hétben minden nap fájt a vállam szinte.. Smith kerethez visszatérve el is tűnt.

Helyettesíti a sima nyomást? Emellett még egykezesekkel nyomok 15 fokos padon kb.

2018. máj. 16. 13:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Azért fáj a vállad,mert rossz a kivitelezés.

[link]

2018. máj. 16. 14:06
 2/5 anonim ***** válasza:
4%
Nem mindegy neked hogy helyettesíti vagy nem? Smith keret f*s,csináld rendesen az alap fekvenyomást.
2018. máj. 16. 14:06
 3/5 anonim ***** válasza:
12%
Nemár, oda szoktam rakni a törölközőt, foglalod a helyet!
2018. máj. 16. 14:57
 4/5 anonim ***** válasza:

A hátránya az, hogy azokat az izmokat (amelyek a stabilitásért felelősek) nem igazán használja. Mivel a Smith-gépen ez rögzített. Kezdőknek nem ajánlott a Smith-gép pont ezért.

Ellenben, előnye: középhaladók/haladók számára van. Ahogy írtad is, jobban lehet vele bizonyos izmokon dolgozni a mellben. (Pl: mell felső részét ha valaki lemaradottnak érzi). A progesszió ilyenkor legalább annyira jó, mint ha nem géppel csinálnád. Szóval előnye ez. Hátránya pedig amit fentebb írtam, és főleg a kezdőkre ,,veszélyes''.

2018. máj. 16. 16:14
 5/5 A kérdező kommentje:

#1-#4 köszi, én is hasonlóan gondoltam utolsó. Szerencsére 3 év edzésmúlt megvan, amiből 2 évig simával nyomtam szóval ezzel nincs baj :)

#2-#3 szót sem érdemeltek, a tartalom beszél az értelmi szintetekről is.

2018. máj. 16. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!