Mekkora hátrány Smith-keretben fekvenyomni?
Elég régóta Smith keretben/gépben nyomok fekve, igazából fejlődők is, tehát progresszió van. Kíváncsiságból pár hétre átálltam sima pados fekvenyomásra, a hagyományosra, és abban a két hétben minden nap fájt a vállam szinte.. Smith kerethez visszatérve el is tűnt.
Helyettesíti a sima nyomást? Emellett még egykezesekkel nyomok 15 fokos padon kb.
Azért fáj a vállad,mert rossz a kivitelezés.
A hátránya az, hogy azokat az izmokat (amelyek a stabilitásért felelősek) nem igazán használja. Mivel a Smith-gépen ez rögzített. Kezdőknek nem ajánlott a Smith-gép pont ezért.
Ellenben, előnye: középhaladók/haladók számára van. Ahogy írtad is, jobban lehet vele bizonyos izmokon dolgozni a mellben. (Pl: mell felső részét ha valaki lemaradottnak érzi). A progesszió ilyenkor legalább annyira jó, mint ha nem géppel csinálnád. Szóval előnye ez. Hátránya pedig amit fentebb írtam, és főleg a kezdőkre ,,veszélyes''.
#1-#4 köszi, én is hasonlóan gondoltam utolsó. Szerencsére 3 év edzésmúlt megvan, amiből 2 évig simával nyomtam szóval ezzel nincs baj :)
#2-#3 szót sem érdemeltek, a tartalom beszél az értelmi szintetekről is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!