Orvosi egyetem mellett hogy oldjam meg a kondizást?
Heti 3-4 is bőven elég, legyen intenzív az edzés, fingasd szét az izmaid. Alkalmazz szuperszetteket/óriásszetteket, a sorozatok között izolációs gyakorlatoknál fél percnél többet ne pihenj, összetetteknél is max 1,5 percet. Ha reggel / napközben (pl legtöbb egyetemen van kajaszünetes 1 órás sáv dél körül) mész, kevesen lesznek a teremben, nem kell várni a munkaállomásra. Ha koleszos vagy egy liftezésbe kerül az ingázás, de amúgy is van kötelező tesi egyetemen, érdemes fitnessre beírni magad és akkor heti 1 alkalmat órarenden belül letudsz az edzésből.
Én ugyan villamosmérnöknek tanulok (most kezdtem) de minket is ott szpatnak ahol tudnak és közel nulla szabadidőm szokott lenni. Ennek ellenére heti 3-4 óra testmozgás a hetem idejének 2% -át teszi ki, ennyit szerintem bárki tud szorítani aki akar.
Hát kövezzetek meg, én jogra járok és nem nagyon van rá időm. Heti 1-2 belefér max. Sokat viszont nem gyengültem, amit régen összeszedtem erőben azt valamennyire bírom tartani. Ez emberfüggő is, van akinek nem kell annyit tanulni, hát nekem kell és nehezen is megy. Akinek jó agy van vagy piszok elszánt annak sikerül a kettő. Elvileg Arnold is egyetemre járt és mellette nem volt pálcika. :) De ő egy gép volt. Nekem meg speciel semmit nincs is kedvem csinálni, mert mindig azon kattogok, hogy most tanulhattam volna x tételt vagy x oldalt...Szóval én nem megyek sehova, csak tanulok, de még így sem érzem, hogy elég lenne.
Vizsgaidőszakban meg olyan stressz ért a legutóbb, hogy majdnem beleroppantam. Sugárban f*stam például az idegességtől a vizsga reggelén, ideg összeroppanás közeli állapot, bűntudat, depresszió, stb.
Vizsganap meg alap a xanax, mert elhánynám magam.
Szóval én nem attól félek, hogy lemegy az izom :)
Orvosira jársz de te itt teszel fel olyan kérdést, hogy idézem: Mikorra fog leamortizálodni az izomzatom?
Csak nekem tűnik ez furcsának ? Ennyit azért csak illene tudnod már az emberi test működéséről, hogy ezt ne a gyakorin kelljen már megkérdezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!