Hogyan tudnám elkülöníteni mozgást?
Figyelt kérdés
Hátsó váll-ra szeretnék egy kicsit gyúrni. Ahogy néztem, van ez a döntött törzsű oldal emelés. Viszont ez a hátizom gyakorlatnál is van. Meg mozgatja mind a két izomcsoportot, vagy hogy van ez?
F.
2018. márc. 17. 12:26
1/4 BlodDrunk válasza:
Nem, a döntött t oldalemelés nem dolgoztattja meg a hátat normális esetben az hátsó deltára megy.
Amivel kevered az döntött t evezés az megy hátra,viszont annál is bekapcsolódik a hátsó váll,de ott a hát a cél.
Ahol úgymond a könyöködet mozgatod hátrafele ott a hátsó váll is dolgozik valamilyen mértékben,hülyén fogalmazva így lehet le írni.
2/4 anonim válasza:
A döntött törzsű oldalemelés elég szar gyakorlat. Amúgy meg nem is lehet teljesen izolálni, ezért felesleges túlgondolni ezt a dolgot. Ki lehet próbálni pl. egy fordított tárogatást pecdeck gépen. Az dolgoztatja a lapockazárókat is, nem csak a hátsó deltát. És akkor mi van? :D Sosem értettem ezt a logikát.
3/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom, nem járok kondi terembe. Itthon edzek, a gyakorlatokat a netről szoktam nézni :)
2018. márc. 17. 17:10
4/4 anonim válasza:
Ja, akkor bocs. Akkor persze jobb híján csináld azt. De én vennék egy szalagot a helyedben és csinálnék archoz húzást. Igen, ez elsősorban nem egy hátsó delta gyakorlat, dolgozik a rotátorköpeny, a lapcka körüli izmok is, de szerintem több értelme van. https://www.youtube.com/watch?v=IndIttUTNMU
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!