Kipróbálhatod, melyiktől érzed jobban a hasad... Nekem igen gyenge a hasizmom (mondjuk a lábam is), a guggolás is érezhetően terheli, de azért a combomat sokkal jobban érzem. A hasprés, plank már egész más, ott jobban le tudom terhelni a hasizmaimat, de guggolással nem.
Szerintem nem véletlen, hogy a nálam nagyságrendekkel hozzáértőbbek is edzenek direkt hasizomra...
De jogod van úgy edzeni bizonyos tág keretek között, ahogy akarsz.
Hát azzal vitatkoznék hogy “érezni” kell a hasizmot mert attol lesz jo egy has edzés. Mikor sokan mondogatják hogy be vagyok “durranva” az semmi más mint vérbőség az adott szövetben amiből a hirtelen terhelés hatására nem képes a vér megfelelően távozni. Ez NEM feltétele az izom hipertrófiának.
Kedves kérdező! Igen, a guggolás remekül edzi a hasat is mert vitathatlanul folyamatosan dolgozik a stabilizáció érdekében nehogy összeess a súly alatt. Ettől függetlenül Egy igazán szépen kidolgozott hasért nem elég csak guggolni, nem azert mert a guggolással nem kap elég stimulációt, szimplán azért mert a törzs izmai nagyon “edzett” izmok, szinte folyamatosan dolgoznak, arrol nem is beszélve milyen összetett, sok iránybol sokféle képpen kell megedzeni. Éppen ezért nehéz elérni hogy megfelő stimulációt kapjanak a növekedéshez. Következésképpen érdemes több fajta gyakorlatot is alkalmaznod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!