Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Valamivel több, mint fél éve...

Valamivel több, mint fél éve járok edzeni, de idáig nem mondanám, hogy túl komolyan vettem, most viszont szeretnék "belehúzni" valaki aki már elért egy jó formát le tudná nekem írni, hogyan és mennyi idő alatt érte el a megfelelő formát?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy mennyiszer, miket kajál egy nap? mennyit jár edzeni, milyen izomcsoportokat párosít össze egy-egy edzéshez? milyen gyakorlatokat végez? milyen táplálékkiegészítőket szed? Tudom kicsit sok a kérdés, de akinek egy kis ideje, örülnék ha leírná ezeket. Légyszi csak értelmes válaszokat.

2018. márc. 4. 19:00
 1/2 anonim ***** válasza:

Annyiszor kajálok, ahányszor kijön a napi adag. Van h 5 van, hogy pl 7 adagra jön ki. Ez a napi teendőtől is függ. A fehérje forrás nagyjából: csirkemell, marha, tojás, túró,sajt akár, protein porból illetve olajos magvakból szoktam bevinni. Ehhez egyébként hozzájön a köretekből származó fehérje is, én azzal számolom. A ch-t rizs, zab, banán, tk pékáruk vagy akár sima fehér lisztes, burgonya teszi ki általában. A zsír az pedig az olajos magvakból illetve azzal, amivel főzök, sütök.

Edzés az heti 3-5, attól függ, hogy milyen felosztásba edzek. Ha 3, akkor szokott menni teljes test pl, vagy mell-bicepsz, hát-tricepsz, láb-váll vagy push-pull-leg. Ha 4 nap, akkor mindent külön edzek, kivétel a vádlit, vállat azokat hozzá szoktam passzolni valahova. (Vállat a vele azonos mozgássa végző edzésen) ha 5 nap, akkor full bontottba, kivétel persze a vádli. Vagy, ami 5 naposnál még szóbajön az a push-pull-leg és akkor 2 azutáni még belefér a hétre.

Ha egy izom 2-3x esik egy hétre, akkor egy edzés alkalmával kevesebb sorozatot kap. A vádlit azt heti 2-3x edzem minden esetben, mivel az a leggyengébb izomcsoportom, hasat ritkát edzek, mert kap terhelést sok gyakorlatnál.

Tápkiegek: vitaminok, ásványi anyagok mindent esetben, + szokott lenni fehérje por, illetve szoktam beiktatni kreatint néha.

2018. márc. 4. 19:25
 2/2 palilaci ***** válasza:

"Úgy értem, hogy mennyiszer, miket kajál egy nap?"

Mas etrendjet kovetni eleve egy nagy hulyeseg, mivel teljesen mas az illeto anyagcsereje es testosszetetele na meg az izlese mint neked.

"mennyit jár edzeni, milyen izomcsoportokat párosít össze egy-egy edzéshez? milyen gyakorlatokat végez?"

Ebben mar tobb ertelmet latok, de ami masnak bejott, az neked nem biztos, hogy befog. En pl heti 2x edzek, csak alapgyakorlatok, semmi gep. Miert? Mert nem szeretek gepeken edzeni, legalabb annyira mint high es low barosan guggolni, ezert elolguggolok. Neked meg lehet hogy labtolo kellene es high bar guggolas, mert az szamodra a kenyelmesebb, jobb. Ugyis a folyamatos progresszio (tehat a novekvo terheles), az intenzitas es volumen megfelelo aránya teszi eredmenyesse az edzestervet. Nem pedig az, hogy a bicepszet valaki a vallaval edzi vagy a trinyoval szuperszettben, esetleg egykezessel vagy ruddal nyom fekve.

"milyen táplálékkiegészítőket szed?"

Egy magas feherjetartalmu etrendkiegesziton (ertsd kulonbozo feherje koncentratumok es izolatumok), vitamin es asvanyi anyagokon, bizonyos idokozonkent edzeselottin, izuletvedon esetleg kreatinon kivul mas legalis tapkieg szedese teljesen felesleges. Szoval ha beirna ide egy tag, akinek tok jo a formaja es szed HMB-t pluszt BCAA-t akkor sem lenne mervado, mert valszeg ez a ket humbug semmit nem tett hozza se kozvetett, se kozvetlen modon az elert formajaert.

Amit ajanlok az a powerbuilder ebook es kisebb-nagyobb eletvitel valtoztatasok ami ala a rendszeres edzes es a megfelelo taplalkozas epp ugy beletartozik mint egy jo edzesterv es kielegito pihenes. Hosszabb tavon ezek egyuttese juttat majd el a kivant celhoz.

2018. márc. 4. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!