Azoknak, akinek nem megfelelő a prolaktin-szintje, mennyi ideig tart, míg azt gyógyszerekkel, vagy valamivel helyrehozzák? És milyen gyógyszert írnak rá?
Nekem is nagyon magas volt.. kaptam rá gyó
gyógyszert is amitől folyamatosan hánytam abba kellett hagyni. Azóta nem szedek semmit, de sajnos így nehezebb a teherbeesés is.
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Még nem tudom biztosra, hogy ez a gond, de sokan írták, hogy tejszerű levet préselnek ki a mellbimbójukból, ami nálam is fennáll, és peteérésem sincs, a hőmérsékletem állandó, 36,3-36,6 között ingadozik csak, elvétve egy-egy nap kilengéssel. Köv. hónapban lesz hormonvizsgálatom, 3. és 21. napon. Ahogy néztem, a prolaktint az első vérvételnél nézik majd. Elméletileg 9-én fog megjönni, úgyhogy kb jövő hó ilyenkorra megtudom. Remélem az lesz az egyetlen gond, és, mint mondtátok, hamar helyreáll.
A gyógyszeres kezelés alatt kell védekezni, vagy lehet közben is próbálkozni?
Én egy Bromokriptines vagyok. Magas (volt) a prolaktinom, kiírták a gyógyszert - hát nem leányálom a kezelés, de kibírható. A tény, hogy már alig lehet a mellemből valamit kinyomni, miután a kezelés elkezdése előtt sok tejem (vagy micsoda) volt - tehát használ. Én kb. másfél hónapja szedem, életem első hónapja, hogy ÉREZTEM a tüszőrepedést, és merek abban reménykedni, hogy összejön a pici. Ami a mellékhatásokat illeti - olyan mint egy részegség: szédelgek, fáj a fejem, forog velem a ház, hányingerem van és vibrál a szemem, vagy nem tudom, ezt hogy fejezzem ki.
És lehet mellette teherbe esni, illetve szabad - doki azt mondta, engem a teherbeesés pillanatáig fog kelleni kezeljenek - remélem, mihamarabb összejön, mert unom, hogy másfél hónapja nem volt egy fejfájásmentes estém.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!