Combra szumó felhúzás, vagy kitörés?
Lábtoló az nem, guggolni viszont guggolok.
Csak arra gondoltam, hogy kéne mellé még 1 gyakorlat combra, mert nem tudok 5-6 sorozatnál többet guggolni maximális súllyal.
Igazából nem csak ez a 2 gyakorlat jöhet szóba, hanem szinte bármi szabad súlyos. (mivel otthon edzek)
E két gyakorlat gyakorlatilag ugyanazon izmokra hat. A kitörés az egyenes combizmot és a nagy farizmot dolgoztatja leginkább. A szumó felhúzás szintén elsősorban a farizmokra hat, de szépen kap a rectus femoris is, ahogy a combbicepsz és az adductor komplex.
Kifejezetten combfeszítőre azonban vannak sokkal jobb gyakorlatok. Például úgy ahogy az első írta, a guggolás és a lábtoló.
Viszont ha e két gyakorlatból kell választani, akkor a szumó felhúzás, ami "jobb".
Értem, köszi.
Igazából azt tervezem, hogy a "combedzés" nagy részét a guggolás és a merevlábas felhúzás teszi ki. De nekem mindenképp kéne még 1 gyakorlat combra.
Szóval igazából bármilyen szabad súlyos combgyakorlatot irhattok.
Ezért akkor felteszem máshogy a kérdésem.
Melyik a legjobb/hasznosabb szabad súlyos combgyakorlat a guggoláson kivül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!