Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Felhúzásnál, elemelésnél az...

Felhúzásnál, elemelésnél az ismétlések között a lábat ki kell nyújtani?

Figyelt kérdés

Pontosabban mi a különbség ha az ismétlések között kinyújtom a lábam és ha nem.

Folyamatosan fenntartok egy izomfeszülést vagy ezt kikapcsolom és újból bekapcsolom.

Ha folyamatos az izomfeszülés akkor elvileg könnyebb a gyakorlatot elvégezni,de jobban igénybe veszi az izmot?

Az izomra, az idegrendszerre, a gyakorlat nehézségére.

Erőemelők ki szokták nyújtani a testépítők meg?

A céltól függ, hogy melyiket érdemes csinálni?

2018. febr. 15. 11:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Én amikor heti 2x húztam fel mert nagyon rá voltam állva akkor 4 hónap alatt a 100as maxomból kihoztam 185kg maxot.Mindig úgy edzettem,hogy az első ismétlésbe belefeszültem egyszer,utána húztam,a többi ismétlésnél pedig letettem a súlyt és húztam fel egyből,nem pattintottam,leraktam majd húztam,de nem nyújtottam ki a lábamat,szerintem is ilyenkor elveszik az a bizonyos izomfeszülés.
2018. febr. 15. 11:43
 2/5 anonim ***** válasza:

Erőemelésnél kötelező felállni vele, tehát ki kell nyújtani a lábad és fel kell teljesen egyenesedni úgy. Ezért szoktak derékból még hátra is feszíteni. Az más kérdés, hogy ez mennyire gerincbarát. Ugyebár az egész erőemelés nem az és nem feltétlen a súlyok nagyságától és a koxtól... (Az erőemelő guggolás egy vicc, sokkot kapnak tőle az orvosok, gyógytornászok. De legalább van munkájuk. Hát még a crossfittől)

A fő kérdésre válaszolva. Amíg dinamikus a gyakorlat kivitelezése, nem állsz meg zihálni két ismétlés között és több ismétlést végzel addig nem kell kinyújtani a lábat. Én nem is szoktam teljesen felemelkedni a súllyal. Dolgozzon csak alul a brutál zónában. Viszont mikor már felérek a maxom 80% közelébe és feljebb.. Amikor már meg kell állnom vagy teljesen lent vagy teljesen fent egy pillanatra... akkor kinyújtom és kiegyenesedem. De ez is változó. Ha x súllyal megy max 10, de tuti nem több... akkor kb 6ig elmész behajlított lábakkal, majd az utolsó 3-4nél már muszáj a full teljes mozgástartományt tolni. A szervezet nem fog tudni adaptálódni akkora terheléshez úgy, ha konstans terhelés alatt sínylődik. Értsd, beáll, besavasodik, begörcsöl az izom. Attól függően mi adta fel a harcot épp.

Szóval amit kérdeztél az végül is kellő tapasztalatot követően magától megválaszolódik.

2018. febr. 15. 12:35
 3/5 A kérdező kommentje:

Cikkeket tudnátok erről linkelni. Elolvastam most párat, de erről pont nem írtak egyikben sem.

Felemelem,lerakom a súlyt(nem tatom,nem pattintom) és akkor érdemes kinyújtani a térdet, hogy az izomfeszülést kikapcsoljam vagy sem?

Hallottam olyat, hogy érdemes a térdet kinyújtani,mert így újból meg kell feszíteni,így nehezebb és ez segít abban, hogy később nagyobbat tudjunk emelni.

2018. febr. 15. 14:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Gondolom sima gyakorlatra erted nem eroemelo versenyre keszulesre. Ne pattintsd ki.
2018. febr. 15. 19:33
 5/5 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=UIGlG-v7Djw

Erről beszélek.

A két ismétlés között kinyújtja a lábát.

Most találtam meg ezt a videót és most meg is nézem.

2018. febr. 16. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!