Felhúzásnál, elemelésnél az ismétlések között a lábat ki kell nyújtani?
Pontosabban mi a különbség ha az ismétlések között kinyújtom a lábam és ha nem.
Folyamatosan fenntartok egy izomfeszülést vagy ezt kikapcsolom és újból bekapcsolom.
Ha folyamatos az izomfeszülés akkor elvileg könnyebb a gyakorlatot elvégezni,de jobban igénybe veszi az izmot?
Az izomra, az idegrendszerre, a gyakorlat nehézségére.
Erőemelők ki szokták nyújtani a testépítők meg?
A céltól függ, hogy melyiket érdemes csinálni?
Erőemelésnél kötelező felállni vele, tehát ki kell nyújtani a lábad és fel kell teljesen egyenesedni úgy. Ezért szoktak derékból még hátra is feszíteni. Az más kérdés, hogy ez mennyire gerincbarát. Ugyebár az egész erőemelés nem az és nem feltétlen a súlyok nagyságától és a koxtól... (Az erőemelő guggolás egy vicc, sokkot kapnak tőle az orvosok, gyógytornászok. De legalább van munkájuk. Hát még a crossfittől)
A fő kérdésre válaszolva. Amíg dinamikus a gyakorlat kivitelezése, nem állsz meg zihálni két ismétlés között és több ismétlést végzel addig nem kell kinyújtani a lábat. Én nem is szoktam teljesen felemelkedni a súllyal. Dolgozzon csak alul a brutál zónában. Viszont mikor már felérek a maxom 80% közelébe és feljebb.. Amikor már meg kell állnom vagy teljesen lent vagy teljesen fent egy pillanatra... akkor kinyújtom és kiegyenesedem. De ez is változó. Ha x súllyal megy max 10, de tuti nem több... akkor kb 6ig elmész behajlított lábakkal, majd az utolsó 3-4nél már muszáj a full teljes mozgástartományt tolni. A szervezet nem fog tudni adaptálódni akkora terheléshez úgy, ha konstans terhelés alatt sínylődik. Értsd, beáll, besavasodik, begörcsöl az izom. Attól függően mi adta fel a harcot épp.
Szóval amit kérdeztél az végül is kellő tapasztalatot követően magától megválaszolódik.
Cikkeket tudnátok erről linkelni. Elolvastam most párat, de erről pont nem írtak egyikben sem.
Felemelem,lerakom a súlyt(nem tatom,nem pattintom) és akkor érdemes kinyújtani a térdet, hogy az izomfeszülést kikapcsoljam vagy sem?
Hallottam olyat, hogy érdemes a térdet kinyújtani,mert így újból meg kell feszíteni,így nehezebb és ez segít abban, hogy később nagyobbat tudjunk emelni.
https://www.youtube.com/watch?v=UIGlG-v7Djw
Erről beszélek.
A két ismétlés között kinyújtja a lábát.
Most találtam meg ezt a videót és most meg is nézem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!