Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Vörös izomrostok ---> fehér...

Vörös izomrostok ---> fehér izomrostokra?

Figyelt kérdés

Feltételezem hogy mindenki tudja a kettö közti különbséget. Alábbi problémával küzdök:Jópár évig triatlonoztam (uszas,bringa,futás) mindig is magas es sovány voltam ám a triatlontol megnött a hátam, mellem, tricepsz stb... Lassan fél éve abbahagytam a triatlonozást és elkezdtem edzőterembe járni,napi rendszerességgel. Betartok minden szabályt, egy izomcsoport legalább 48 órát pihen, alszom eleget, napi 2 fehérje shake, eszem eleget és rendszeresen nyújtok.

Szeretnék egy kis izomtömeget felszedni. A fizikális erőm jóval megnőtt ám az izmaimon nem látni különösebb külső változást. Olyanokkal tudok eggyütt edzeni akiknek jóval méretesebb izmaik vannak.

A legnagyobb probléme a lábbal és a bicepszel van. Többet gugolok és gyorsabban sprintelek mint mások akik sokkal nagyobb izomtömeggel rendelkeznek,viszont a kezeim és lábaim is vékonykák...Némi változás ugyan látható ám még mindig elég vékonynak tartom magam. Hogyan változtassak az edzéstervemen? És ez vajon összefügg-e azzal hogy inkább vörös izomrostokkal rendelkezem?

2018. jan. 23. 12:31
 1/3 A kérdező kommentje:
Jah igen, 17/f, 192cm, 75kg
2018. jan. 23. 12:37
 2/3 anonim ***** válasza:

Összefügghet, meg mivel van sportmúltad, eleve van egy stabil erőszinted. Emellett fél év nem olyan nagy idő, simán realizálni lehet erőnövekedést izomnövekedés nélkül (és fordítva). Ezzel nem azt mondom, hogy az erő és az izomfejlesztés nem függ össze, de az erőnek csak egy komponense az izomtömeg, illetve az, hogy mekkora az izomtömeged, nem feltétlenül mutatja a teljes test erejét.

Nem tudom, hogy most hogyan edzel. Hipertrófia szempontjából lehet, hogy számodra hasznos lehet a magasabb ismétlésszám, azonban én azt mondom, hogy hosszú távon úgyis az erőnövekedés a motorja az izomtömeg növekedésének, szóval én a helyedben arra összpontosítanék, hogy minél jobban megerősödjek. Heti három teljes testes edzés, összetett erőgyakorlatokra fókuszálva. Mellé mehet egy-két "durrantós" gyakorlat.

2018. jan. 23. 13:28
 3/3 BlodDrunk ***** válasza:

Érdemes lenne kiprobálnod piramisban edzeni,így mindkét izomrost megkapja ami kell neki.

Nálam pl egy egykezes karhajlítás így néz ki.

1x12 xkg 1x10 xkg 1x8 xkg súly növelve végig 3munkasorozat 3x6 nagysúllyal ezután vissza ugyan úgy mint elején.

Kb mindent így edzek és eddig bejött.

2018. jan. 23. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!