Miért állt meg a fejlődésem?
Edzésenként 1-2 kilóval emelek a súlyon, 40 kilóval kezdtem fekvenyomást, most 60 kilónál tartok de alig bírom kinyomni.
Már ezen a pontonis komolyabban kell venni az étrendet?
Edzésenként 1-2 kilóval? Ilyen hülyeséget is most hallok először. Minden nap tanulunk valami újat...
Ha nagyon gyorsan emeled a súlyokat edzésről edzésre, annak semmi értelme. Mikor szokja meg a tested?
Súly beállítás, legalább 2-3 hétig az megy. Utána emelsz kicsit, stagnálsz. Emelsz, stagnálsz.
#2, te miről beszélsz? Nem lehet edzésenként 2,5kg-ot növelni a súlyon. Egyrészt hamar elakadsz, másrészt pedig eléggé eltudja rontani a technikát a gyors súly növelés.
Ha az Icf-et vesszük példának, akkor te heti 7,5kg-mal növelni akarod a guggolást? Akkor egy év alatt 400kg-mal guggolsz? Ez nem így megy, nem lehet minden edzésen emelni a súlyon.
megy a zöld mindenkinek,
én sem gondolom, hogy egy évig folyamatosan lehet emelni a súlyon megállás nélkül vagy valamilyen változtatással, de az elején még működhet a dolog, nem?
nem 100 kilókkal nyomok és úgy emelgetem, hanem most kezdtem és még 60-nál tartok
egy 60 kilós fekvenyomás még nem az a határ, ahol meg kéne akadnom, nem?
egyik válaszban volt kalóriára kérdés, igen, ott bőven van mit javítani, vélhetően több kell. de szokták írni, hogy az elején a kezdők fejlődnek a "mákosgubától" is. ez már nem az eleje lenne? protein 1,5g/ttkg jelenleg, nem mákosgubából
#6, én régen hetente 5-10kg-ot tettem a guggolásomhoz. Mindig sikerült vele az 5x5, de nagyon rossz lett a techinkám, mivel ilyen gyorsan növeltem a súlyt. Ezért vissza kellett vennem elég sokat a súlyból, láttam hogy rosszul csinálom, de szerencsére nem lett belőle sérülés.
Deloadolni akkor kell, ha elakadok, viszont én nem akadtam el, ment vele simán, még tudtam volna rá tenni a kilókat, úgy is ment volna vele. Csak akkor még rosszabb lett volna a technikám és szerintem nem sok idő kellett volna, hogy lesérüljek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!