Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » AZ edzés alatt elégett kalóriá...

AZ edzés alatt elégett kalóriákat is beleszámoljuk a napi bevitelbe?

Figyelt kérdés
Szoval ha beviszek 3000 kaloriat de kondizas kozben 500at elegetek, az 2500 kaloria. Akkor a napi bevitelem 2500nak számít, hiába ettem meg 3000 kaloriat? 3000 kell nekem elvileg ahhoz hogy jöjjön a tömeg.
2018. jan. 16. 13:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezt általában úgy szoktál kiszámolni, hogy belekalkulálják az általános igénybevételeidet is. Értem ezalatt, hogy ha beírod a netre hogy kalória számláló, és egy igényesebbet találsz, ott meg fogja kérdezni tőled, hogy milyen aktívan élsz, mennyit sportolsz, mit dolgozol, vagy valami hasonlót, amiből levonja a következtetéseit.

Ha csak így lepucoltan kiszámoltad te vagy egy program a napi beviteledet a súlyod, anyagcseréd és egyéb objektív paramétereid alapján, akkor viszont a napi mozgásod során elégetett kalóriát úgy kezeld, mint mínuszt. Ahhoz, hogy aznap menjen a tömeg annyival többet kell enni. Bár ez sem maradéktalanul igaz, mert függ az aktivitás intenzitásától, időtartamától, stb.

2018. jan. 16. 13:35
 2/4 A kérdező kommentje:

A builder szerint 4000-4600 kalóriára van szükségem a növekedéshez. Itt azt mondják 3000 is majdnem sok. Érzem is, mert kitágul a gyomrom, tele vagyok. Akkor vigyek be 3500 kaloriat, hogy edzéssel együtt legyen 3000?

Kiszámolva 150g feherje 400g ch 60-70g zsir, az tok jo. 3000 kaloria. Akkor ez kevés?

2018. jan. 16. 13:45
 3/4 anonim ***** válasza:
Túl bonyolítod. Elég ha beviszel 2g/tskg fehérjét és mellé 4-6/tskg szénhidrátot attól függően, hogy mennyire gyorsan zsírosodsz és hogy jön a tömeg. A zsírt meg elég pár halolaj kapszula formájában magadhoz venni, legalább is én így csinálom és nem számolom külön a zsírt. Nem érdemes a kalóriákkal törödni elég ha a makrókat nézed.
2018. jan. 16. 14:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez sokkal egyszerűbb, állandó kalória(vagy makró) mennyiséget kell enni, és aszerint kell változtatni hogy megfelelően változik e a súlyod, vagy nem.
2018. jan. 16. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!