Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Segitenétek egy picit az...

Segitenétek egy picit az elindulásban? Van pár dolog, ami nem tiszta, megköszönném.20N

Figyelt kérdés

Már több éve bennem van, hogy változtatnom kellene. Azthiszem mondhatom, hogy a genetikám miatt teljesen vékony vagyok és nem tudok hizni(apukám volt ilyen, rengeteget evett,nádszál vékony volt(

175cm/56kg vagyok. Nagyon minimális zsir van rajtam, kicsikék a melleim, talán a lábam nem túl vékony, de narancsbőrös rendesen, a hasam hozzám képest kiálló, nagy, a vállaim csont és bőr. Szóval elég sz-rul nézek ki :(

Eldöntöttem, hogy amint befejezem a vizsgáim, egy hónap múlva mostmár komolyan elkezdek edzeni. Viszont nem értek néhány dolgot... mindenhol azt láttam/olvastam, hogy először diétáznak majd utána kezdenek el testtömegnövelni, tehát hogy ne maradjon rajtuk zsir. Viszont ha én ebből is fogynék, hát csontváz lennék. Ugyebár a melleim is kicsik, ebből sem szeretnék "veszteni" legtöbb testépitő nőnek alig van melle, mert ugyebár zsirszövetől áll. Lehetséges-e az, hogy megmaradjon minden igy ahogy van, csak ezen felül picit ' hizzak' nagyobb fenekem és ne csontváz felsőtestem legyen?

Biztosan hülyén fogalmaztam, de remélem értitek a lényeget!:)) tehát nem szeretnék sehonnan lefogyni,se mellből, se lábból, csak nőiesebbet, 'ducibbat' akarok. Ja, és ha rám alig rakódik, akkor edzés és megfelelő fehérjebevitel mellett ehetek arkármit?

Előre is köszönöm annak, aki válaszol :)

2018. jan. 10. 12:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Sulyzos edzes es kaloriapluszos etrend, elegendo feherjevel. Roviden ennyi kell neked a te testalkatodhoz.
2018. jan. 10. 18:13
 12/15 anonim ***** válasza:

Ne viccelj, teljesen átlagosan (sőt: jól) nézel ki, pedig ez kifejezetten előnytelen kép. Mindezt terembe járó nőként mondom. A leírásod alapján kb. röcögő zsírpárnákra és valami extrém skinnyfatsgére gondoltam, szeresd magad kicsit jobban :D

Valószínűleg kicsi az izomtömeged és a vékony alkatod ellenére arányaiban több zsírod van. Moderált tömegelő étrendet kéne követned, egyél valamivel a kalóriaszükségleted fölött, a szükséges fehérjebevitelre figyelj oda. Nem kell fogynod, főleg, ha nem akarsz szálkás lenni. Ha növesztesz izmot, akkor a tested kompozíciója is szépen változni fog, különösen egy kezdőnél. Ha izmosabb lesz a combod és a feneked, akkor a narancsbőr is csökkenni fog, a tartásodon pedig sokat lendíthet, ha lesz hátizmod. Ha a helyi nyelvet nem is beszéled, de angolul tudsz, akkor biztosan van olyan személyi edző, aki elvállal, érdeklődj a termekben.

Étrendhez nagyon sok hasznos dolgot találni mindenfelé, de nagyon könnyen el lehet veszni is emiatt. A százszor elmondott közhelyek alapjaiban véve azonban tényleg helytállnak :D A leglényegesebb a fehérjén kívül, hogy viszonylag kevés feldolgozott élelmiszert egyél, ha van rá lehetőséged te készítsd el te az ételeidet, kerüld a finom lisztet és a cukros dolgokat. Sok zöldség, sok víz, sok tiszta fehérjeforrás, a szénhidrát és zsír arányát pedif igény szerint lődd be. A hagyományosabb testépítés szerint a zsír legyen moderált, a szénhidrát pedig kicsit magasabb a tömegelés időszaka alatt, de majd kitapasztalod, hogy mennyire megfelelő ez neked. Ha szeretnéd figyelni, hogy miből mennyit eszel, akkor a MyFitnessPal alkalmazást tudom javasolni, ott nagyon könnyen tudod számolni a makrotápanyagokat és mennyiséget.

Én még nálad is vékonyabb alkat vagyok (voltam), szintén családi örköség jóvoltából, de fél-1 év súlyzós edzés és megemelt kalóriabevitel után már nagyon szépen látszott az eredmény, több kilót "híztam", és feszesebb lettem (na meg sokkal erősebb :D).

2018. jan. 10. 19:03
 13/15 anonim ***** válasza:

"mindenhol azt láttam/olvastam, hogy először diétáznak majd utána kezdenek el testtömegnövelni, tehát hogy ne maradjon rajtuk zsir."

Arrol van szo, hogy az izomnovekedeshez kaloria plusz kell, ami azt jelenti, hogy tobbet kell enned, mint amennyit a szervezeted igenyel. Bar lehet moderalni, erdemes is, de ilyenkor jonni fog zsir is, amit majd szalkasitaskor kell lepucolni.

De ha van egy kover ember, aki most szeretne elkezdeni edzeni, neki jobb minel elobb levinni a testzsirjat egy normalis tortomanyba, es utana tomegelni. Neked erre nincs szukseged.

2018. jan. 10. 19:51
 14/15 anonim ***** válasza:
Nem olvastam el minden választ, de a modora ellenére a # 9/13 egyet kell értsek.
2018. jan. 10. 21:01
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek:)
2018. jan. 11. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!