Tényleg nem lehet izmosodni mindenféle adalékanyag nélkül?
Azt hallottam, hogy ha nem szedsz fehérjét, proteint meg ezeket, akkor semmit nem érsz el. Igaz ez? Én nem testépítő akarok lenni, csak felszedni egy kicsit izomra. És eddig meg vagyok elégedve magammal. Szeptember óta heti kétszer edzem felsőtestre, lábra itt van a biciklim, meg a gördeszkám, amit egyátalán nem hanyagolok el. Abból is heti kétszer edzem.
Eddig láttam egy csepp változást, de amióta ezt megtudtam, egy kicsit megijedtem. Tényleg igaz akkor?
Lábra nem elég a bicikli és a gördeszka, az gyakorlatilag semmilyen terhelést nem ad a lábaidnak (hacsak nem vagy 150+ kiló, de ezt kétlem), ettől ugyanúgy csirkelábaid lesznek. Tessék lábra is edzeni súlyokkal.
A fehérjés dolog pedig nettó baromság. A fehérje az csak mankó, egy kényelmi dolog, abban segít, ha nem lenne lehetőséged/ nemtudnád szilárd kajából fedezni a fehérjeszükségletedet. Végső soron teljesen mindegy, hogy csirkéből vagy fehérjeporból teszed ezt, ugyanúgy mindegyikben fehérje van, a lényegen nem változtat semmit. Teljesen felesleges erre költened, ne higgy azoknak, akik túlhangsúlyozzák a táplálékkiegészítők szerepét.
Ettől függetlenül a fehérje nem ördögtől való, nézd meg, hogy hogyan és miből készítik pl. a tejsavó fehérjét. Persze tehetnek hozzá aromát, édesítőt és egyéb cuccokat, szóval nyilván nem olyan "természetes" mint a kapirgálós csirke vagy az alpesi tehén húsa.
Az igaz, hogy fehérje (protein, csak magyarul) kell. Ha neked az étel adalékanyag...
Azért azon elgondolkozhatsz, hogy régen is voltak izmos emberek... Sőt, vannak izmos állatok, a közeli rokonaink között is, a mi működésünk sem térhet el drasztikusan az övékétől...
Értem.
Köszi mindenki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!