Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Tudtok ajánlani jó multivitamint?

Tudtok ajánlani jó multivitamint?

Figyelt kérdés
2017. dec. 27. 17:41
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Talán csak nem személyesen a nyuszival van dolgom? :D

Nem azt mondom, hogy minden termőtalaj egyforma.

Újból leírom, talán átmegy..

Szóval, van ugye a beta-karotin, ami a fény visszaverésekor narancssárga színűnek hat, tehát ez egyenes jel a jelenlétére.

Ha ránézel egy sárgarépára, milyen színű??

Szemmel látható, hogy a talaj amiben termett, tartalmazott a számára tápanyagokat.

Nolbel díjat nem kaptál még a heme-vas promotálásáért? Nem zavar, hogy a modern orvostudomány véleménye szerint az ideális bevitel 0mg/élet belőle? :D

A máj a döglött állat kb. legegészségtelenebb része.

Sikerült a permetszereket, meg a trágyázást összekeverni, a babaszoba.hu meg elsöprő erejűen szolgál bizonyítékul, grat, mehetsz vissza májat enni.

2018. jan. 27. 13:53
 12/13 anonim ***** válasza:

"Szóval, van ugye a beta-karotin, ami a fény visszaverésekor narancssárga színűnek hat, tehát ez egyenes jel a jelenlétére."

Nem tudom milyen létforma vagy, hogy Neked elég a béta-karotin a túléléshez, nekem nem elég.

Ha megnyitottad volna az agrárszektor cikkét, akkor szép, színes grafikonon láttad volna ezt: "A Gödöllői Agrártudományi Egyetem felmérése kimutatta (lásd grafikon), hogy élelmiszer- és takarmánynövényeink ásványianyag-tartalma 30 év alatt rohamosan csökkent: a kukoricánál 31%-ra, a burgonyánál 9,52%-ra, a sárgarépánál pedig 4%-ra."

Nézegesd meg a sárgarépádat alaposabban.

Szerinted vasat mákból vigyünk be, miközben 100 g mákban van 10 mg, s növény voltából fakadóan kevésbé szívódik fel. (Legalábbis a kutatások szerint, de Te biztos felkészültebb vagy a kutatóknál.)

Szintén kutatások szerint a JÓL felszívódó vas szívódik fel ~15%-ban, a rosszul felszívódó pedig ennek a töredékében. Akkor a mákból, ami ismereteim szerint növény, vajon hány százalékban szívódik fel? Mák vastartalma amúgy: [link] (Persze ez amerikai mák, a magyar az biztos csodamák.)

Tehát lehet a máj egészségtelen, csak ez tökre nem fogja azt érdekelni, aki vashiányban szenved és így hatékonyan megoldhatja a problémáját. (Egyébként ezzel kapcsolatban két teljesen ellentétes álláspont áll éppen - egészséges és egészségtelen - ha nem vagy tárgyilagos, akkor kiragadod az egyiket és nem veszel tudomást a másikról...)

+ Egyetlen szóval nem utaltam permetszerekre (...), kizárólag a trágyázást említettem, méghozzá a műtrágyázást, ami egyrészt megborítja a talaj vegyi egyensúlyát, másrészt maradványelemei a gyökérzöldségekben felhalmozódhatnak.

NEM VÉLETLENÜL linkeltem a babaszoba cikkét, ugyanis legtöbbször csecsemők esnek áldozatul az úgynevezett methemoglobinémiának. Tehát KISBABÁK halnak meg a műtrágyák gyökérzöldségekben felhalmozódó nitrát-tartalmától. (Némileg bevallom, azért is választottam a babaszoba cikkét pl. a nébih cikkével szemben ( [link] ) mert egyszerűbb nyelvezetűnek gondoltam - márpedig a hozzászólásaid alapján ez egy fontos szempont...)

Továbbra is azt gondolom, ha nem csak kötekedés és leszólás eszközével próbálnál érvényt szerezni a mondandódnak, akkor inkább olvasnál, meglátnád az összefüggést a műtrágya és a baba között, így megspórolnál magadnak egy ...nézést.

2018. jan. 28. 00:02
 13/13 anonim ***** válasza:

Bevallom, egy kicsit zavarba jövök, amikor ilyen jeles szakértőkkel nem egyezik a véleményem, bocsi.

Persze, jogos, hogy belekötsz a hozzászólásom kultúrálatlanságába, beismerem, hogy tiszteletlenség volt ilyen hangnemben írni.

Ez max. azt jelenti, hogy én idióta módon nyilvánultam meg, de nem hitelteleníti a mondanivalómat.

-Nem hangzott el, hogy akárkinek is elég lenne a beta-karotin a túléléshez.

-Nem hangzott el, hogy a termőtalaj folyamatosan ugyanolyan mértékben szolgál tápanyagokkal a növények számára, manipulálás nélkül.

-Nem hangzott el, hogy a vasszükségletünket teljes mértékben mákból kéne bevinni.

Kb. 1 hónapja nem ettem mákot, mégis a napi vasigényem több mint 5x-ét eszem meg naponta, nem bánom, ha több mint fele nem szívódik fel, van ott elég úgyis, +a felszívódása fokozható más tényezőkkel.

[link]

-Tény, hogy pontatlan az "egészséges" és az "egészségtelen" megfogalmazás, rögtönzésnak azért megteszi, mert az is tény, hogy a máj jóval közelebb van a spektrum egészségtelen végéhez.

Csak azért, mert egy kajában van egészséges komponens, nem biztos, hogy automatikusan jó deal megenni, a milkacsoki sem egészséges, csak mert van benne kakaó.

Tény, hogy a rettegett vashiányra nem egyetlen egy megoldás létezik, nem kell egyből májat enni elkeseredettségben.

-Nem voltam vele tisztában, hogy a "vegyszerek" nálad mást jelentenek, mindenesetre, csak mert valahol, valamit szrul oldanak meg, nem jelenti azt, hogy nem lehetne normálisan csinálni.

-Nekem ennyit mutatott ki, biztosan lemaradtam valamiről:

[link]

Őszintén, nem hiszek benne, hogy felfogod, de azért belinkelem, hátha valaki másnak hasznára válik:

https://www.youtube.com/watch?v=cq84RZVR_C0

https://www.youtube.com/watch?v=S7tcNrHSJRU

https://www.youtube.com/watch?v=ufsZ3PtMKLQ

"Persze ez amerikai mák, a magyar az biztos csodamák."

"márpedig a hozzászólásaid alapján ez egy fontos szempont..."

heheh

2018. jan. 28. 02:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!