Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan tudok biztonságosan...

Hogyan tudok biztonságosan erősödni?

Figyelt kérdés

Elkezdtem az Icf 5x5-t, hét elején még 92,5kg-mal guggoltam, most már 97,5kg-ba megy az 5x5, szóval eddig minden edzésen hozzádobtam a súlyhoz 2,5kg-ot. Ez mind szép és jó, de valamiért nagyon elromlott a technikám. 92,5kg-ba még viszonylag szépen beletudtam guggolni, de most, hogy 5kg-mal nehezebb a súly, már esnek be a térdeim és jobban előredőlök guggolás közben. Nem tudom ez mitől van és nem is nagyon tudok ellene mit tenni.

Szóval ha nagyobb súllyal csinálom a gyakorlatot, akkor romlik a technikám. Viszont így még mindig megy az 5 ismétlés és szerintem nagyobb súllyal is menne így, szóval deloadolni nem kell, csak attól félek, hogy ha így folytatom, akkor egyszer kapok egy komoly sérülést.

Hogy tudnék úgy erősödni, hogy a technikám is normális maradjon?

2017. dec. 27. 15:20
 1/5 anonim ***** válasza:
50%
Rep goal system > youtube
2017. dec. 27. 17:43
 2/5 A kérdező kommentje:

Oké, azt értem, hogy mi az a rep goal, de lenne hozzá pár kérdésem.

Például, hogy hány ismétlésnél növeljem a súlyt, szóval ha 5 ismétlésről indulok, akkor mennyi legyen a cél?

2017. dec. 27. 18:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor növeld a súlyt, ha elérted a kitűzött ismétlésszámot.

Mindegy mennyi a cél, az csak egy mérce, amihez viszonyítva a következő edzésen többet kell, hogy teljesíts.

2017. dec. 27. 18:28
 4/5 A kérdező kommentje:

De ha ezt a módszert alkalmazom, akkor sokszor kell csinálni az adott gyakorlatot, ugye?

Pl. guggolásból heti 3-4, mert ha sokszor csinálom, akkor előbb érem el a kitűzött ismétlést, nem de?

2017. dec. 27. 18:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Elég 1-2x is hetente, ha összetett gyakorlatokról van szó.
2017. dec. 27. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!