Pintér Tibor milyen drogokat használhatott hogy szinte a 0-ról két hónap alatt így felgyúrta magát?
Előre bocsátom a testépítés tudományos hátterében laikus vagyok, de azért érdekel a biológia így általánosságban, tehát pár téma már szembe jött. Ebből kiindulva én azt mondom, hogy maga a jelenség, miszerint az általunk már egyszer élét szintet könnyebb másodjára élérni, mint elsőre létezik, a megnevezése azonban nem szerencsés, mivel az izom akkor tényleg nincs memóriája.
Mi is történik az edzés hatására:
-nő az izomtömeg
-gazdagodik az érhálózat
-gazdagodnak az idegpályák
-erősödik az izom tapadása
-erősödnek az inak
Azt tudjuk, hogy az izomtömeg elég hamar visszafejlödik, ha nem használjuk, de az egyéb dolgok tekintetében már nem biztos, hogy így van, mert az fejlődik vissza, amit nem használunk. Tehát még satnyulunk is, a tapadás kell, az érhálózat szintén, ahogy az idegpályák is. Ebből kiindulva hasonló lehet a folyamat, mint amikor kívánunk egy 5 éves fát és az a gyökérről kisarjad. Igaz a növényke 0éves, de mégis egy 5 éves gyökérzeten csücsül, ami majdhogynem fújja fel. Ahogy ez a fácska is hamarabb lesz ugyan akkora, mint az eredeti, amit kívántunk, úgy az izom is jobban fejlődhet, mert hatékonyabb a tápanyagellátása, hatékonyabb az ingerületfogadó képessége és az erősebb inaknak/tapadásnak köszönhetően jobb a terhelhetősége és kisebb a sérülések valószínűsége. A memória csak ott jön be (fejben), hogy ha figyeltünk, akkor tudjuk, mi kell a "fánknak" hogy újra nagyra nőjön.
Nem mondom, hogy ezzel most megmondtam a frankót, de tapasztaltam, hogy könnyebb volt élére hosszabb kihagyás után ugyan azt a szintet, mint elsőre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!