A testépítésben miért fontos a szénhidrát?
Mindig azt olvasom, hogy ha tömeget akarsz növelni, akkor fehérje + szénhidrát kell. De az izomnövekedéshez mindig csak a fehérjét írják, a szénhidrátra csak annyit, hogy feltölti a ...raktárakat, de maga a fehérje épül be az izomba.
Akkor miért kell a sok szénhidrát, ha nem is az növeli az izmot?
De mindenhol ezt szajkózzák hogy "ha izomtömeget akarsz növelni akkor kell szénhidrát, ha csak szálkásodni akkor fehérje only" ami elég hülyeségnek hangzik, ráadásul a tömegnövelőkben 60 % fehérje 40% szénhidrát van míg a sima fehérjékben 98% fehérje.
Én úgy tudom hogy van egy bizonyos kalóriaszükséglete a szervezetnek, ha az alatt csinálod akkor fogsz mert az elraktározott dolgokat felhasználja, ha többet akkor zsírként elraktározza. Szóval semmi bajod nem lesz, ha nem 2000 kalóriát eszel egy nap, hanem 1500-at pl.
Szóval még mindig nem értem hogy miért mondják hogy izomtömeg növeléséhez kell szénhidrát is :D
Azért mert az izom fejlődéséhez energia kell,tehát ha kcal minuszban vagy egy katabolikus állapotban vagy,ahol soha a büdös életbe nem fogsz izmot építeni naturálként ha 5g/tskg fehérjét eszel akkor se.
Ha szervezetnek van + energiája arra,hogy a terhelés hatására megsérült izomszövetek helyreállítsa,akkor növekedni fog,
Kcal-t pedig alacsony GI indexü szénhídrátként,zsírként tudsz a leghatékonyabban bevinni aminek megvan az optimális aránya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!