Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mennyire ártalmas a cukor?

Mennyire ártalmas a cukor?

Figyelt kérdés

Tömegnövelésről van szó, ahol ugye 5-6 g/tskg szénhidrátot kell bevinni naponta. hogyha én mondjuk ma nem edzettem, de elfogyasztottam mondjuk 40 g cukrot, az mennyire nagy baj? MELYIK jobb?ha pl

A) 4 tskg összetett szénhidrátot eszek meg egy nap

B) 4 tskg összetett szénhidrátot, plusz 1 tskg cukrot eszek meg

(ez a kettő lehetőség közül, nem kérek olyan választ hogy 5-6 összetettet, tudom hogy az a legjobb de itt a cukor hatására vagyok kíváncsi)

2017. nov. 15. 21:22
 1/7 anonim ***** válasza:
29%
Felnőtt férfinél az ideális napi cukor bevitel a nulla,a maximum bevitel pedig 9 gramm.Ebből kiszámítható,hogy amit tervezel az egészség elleni merénylet.Zsírból vidd be a plusz kalóriát ha ennyi tömegelni akarsz,mert a cukor konkrétan méreg.Ilyen adagolásban fél-1 éven belül cukorbeteg lehetsz és szúrhatod az inzulint,bónuszként pedig kilukad az összes fogad.
2017. nov. 15. 22:33
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem magába eszed a cukrot hanem kaja után eszed meg és nem egy adagban akkor annyira nem vészes. 5 étkezés mindegyik 20g cukorral szerintem nem fogja károsítani az egészséged.
2017. nov. 15. 23:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Ez igen... itt megin ez megy... felpontozzátok 100ra az ökröt...

Cukorbeteg lesz, mert cukrot eszik?...

Ilyen marhaságokat honnan szedtek nem tudom...

A cukorra, szükségünk van. Szőlőcukor az élet alapfeltétele nem pedig egy méreg...

Tény, nem kell túlzásba vinni, de egy egészséges szervezet, főleg ha még sportol is, napi 40grammtól semmi baja nem lesz...

A cukorbetegségről meg kb ennyit, nálam diagnosztizálták, szerencsére pont akkor futottam bele ebbe a videóba és szerencsére a videónak hittem nem az orvosnak:

[link]

2017. nov. 16. 06:21
 4/7 anonim ***** válasza:

Dehogy leszel cukorbeteg 40g cukortól. Tudod mi lesz az összetett szénhidráttal? Az emésztőenzimek lebontják glükóz molekulákra, tehát olyan, mintha szőlőcukrot ennél, csak forrástól függően lassabban szívódik fel, mert az emésztőenzimeknek hozzá kell férni a keményítőhöz, amit a rostok lassítanak. De egy jól átfőtt jázmin rizs már közel egyenértékű vele. Ha gyümölcsből viszed be a cukrot, akkor a rostok szintén jelen vannak, és mellette még mikrotápanyagokat is viszel be, ez még hasznosabb, egészségesebb is, mint csak a gabonákat zabálni.

Ez a napi 9g cukor szabály innentől kezdve értelmét is veszti. Nem tudom, hogy melyik okos brit tudósnak sikerült ezt megállapítani.

A kristálycukorból nem érdemes sokat bevinni, mert üres kalória, de ha ebből megy napi 40g, attól sem lesz semmi bajod.

2017. nov. 16. 06:33
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem úgy gondoltam hogy magába eszegetek kristálycukrot hanem mondjuk megiszok 2 deci üdítőt vagy 2 sor csokit stb
2017. nov. 16. 15:29
 6/7 anonim ***** válasza:
2017. nov. 16. 20:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Lvanagy különbség van cukor és cukor közt élettanilag.
2017. nov. 16. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!