Mitől másabb a guggolás erőkeretben, mint simán az állvány előtt?
Nem Smith keretben ahol a rúd kötött pályán mozog !
Mert ha jól tudom akkor az erőkeretben a rúd nincs rögzítve.
Ugye ez a különbség?
Van némi zavar,mert néha ugyan arra mondják ezt is azt is.
Jobb erőkeretben guggolni?
2,
Melyik guggolás féle,fajta dolgoztatja meg legjobban a combokat?
Guggolás,erőkeretes g., smith g., hack gépes g., goblet,elöl guggolás,kitörések,guggolás fej fölött tartott súllyal,lábtoló,egylábas guggolás,sissy g., guggolás hátsó fogással,zercher g. ?
3,
Melyik veszi igénybe a legtöbb izmot,hold dolgozik a legtöbb mellékesen,stabilizálók ?
Mitől nehezebb?
Jól tudom,hogy az erőkeretben nincs rögzítve a rúd?
Erőkeretben két oldalt van egy-egy támasztó lemez, amiknek a magassága állítható, ezért biztonságosabb. Izomterheltségi szempontból más különbség nincs.
2. Guggolás
3. Guggolás
Smith gépes guggolás: én ezt nem tekintem valódi guggolásnak, ráadásul eléggé ízületgyilkos tud lenni
Gépes hack és lábtoló: ezeknél nem lehet úgy hátra tolni a csípőt, mint szabadsúlyos guggolásnál, ezért érdemes kicsit előrébb rakni a lábfejeket, illetve nyesni a mozgástartományon
Goblet: magad előtt fogod a súlyt, ezt inkább technika miatt szokták alkalmazni, megtanítja, hogy tartsd egyesen a hátat
Elölguggolás: hasonló mint az előző, de vannak különbségek. Erről itt egy írás, ha érdekel: [link]
Ha választani kéne szerintem ez dolgoztatja meg legjobban a combot.
Kitörések: általában kitöréseknél nem hajlik annyira a térd, ezért a farizmot jobban dolgozza meg, illetve a kitörés nyílt láncú gyakorlat, tudja gyilkolni a térdet
Egylábas guggolás: a bolgár guggolás az előbbihez hasonló terhelést ad, de végig lent van a láb a talajon, ezért ízületbarátabb. Mivel asszimetrikus terhelést ad, megdolgoztatja a ferdehasizmokat is, érdemes arra törekedni, hogy minél stabilabb legyen a medencéd közben. Inkább kiegészítőnek jó. A pisztoly guggolás inkább az ízületek koordinálásának a megtanulása szempontjából hasznos, hogy megtanuld, hogy ne bukjon be a térded.
Guggolás fej fölött tartott súllyal: értelemszerűen a váll statikusan tartja a súlyt, illetve nagyobb az erőkar, emiatt sokkal nehezebb, és mindenképp kisebb súlyt lehet használni, mint a háton guggolásnál.
Sissy guggolás: térdgyilkos
Zercher guggolás: szintén a felsőháti gerincmerevítőket és a törzset erősíti
Erőkeretben azért jó guggolni, mert be tudod állítani a biztonsági rudat megfelelő magasságba, így nem tudnád ledobni se, mert mondjuk előredőlsz, akkor sem esik rád a súly.
Köszönöm a válaszokat.
A gobblet guggolás testtartását nem tudom felvenni rúddal a hátamon !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!