Az élelmiszerekből mennyire tudjuk hasznosítani a különböző ásványi anyagokat, nyomelemeket? Érdemes kiegészítőket venni?
Ez összetett kérdés, nem minden ételből hasznosul egyformán a tápanyag, számíthat, mivel eszed együtt, teljesen jól működsz-e, etc.
Nekem úgy tűnik, rendes táplálkozással szinte mindent be lehet vinni, egyes étrendek hiányosabbak (s nem opció a kiegészítés, mert az más problémát okoz az adott embernél) s egyes kiegészítőket túl egyszerű és kockázatmentes szedni... Ott van pl. a C-vitamin, én nem tudom, mi az igazság, mennyi kell, az biztos, hogy skorbutot nem kapok, ha nem szedek se (tapasztalat), de nem árt, ha jelentősen több jut be s az az étellel nem megy.
Szerintem az lehet a tuti, ha igyekszel ételből bevinni mindent, s mellé szedsz valami minőségi cuccot, de úgy, hogy tuti ne adagold túl azt, amit lehet (még ha én kerülöm is a kiegészítőket, pár kivételtől eltekintve, mert elég biztos vagyok benne, hogy eleget viszek be szinte mindből. ha szálkásítok, akkor kevesebbet eszem, s fontosabbnak tartom a kiegészítőket, ahogy az logikus).
"Ott van pl. a C-vitamin, én nem tudom, mi az igazság, mennyi kell, az biztos, hogy skorbutot nem kapok, ha nem szedek se (tapasztalat), de nem árt, ha jelentősen több jut be s az az étellel nem megy. "
Mert a nagyon minimum 60mg-ot kajából simán beviszed, ennyi elég a skorbut ellen, de nem árt az 1000mg sem, sőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!