Izomláz vagy annál komolyabb?
Kezdőként fel kell építeni az edzést és progresszívan edzeni. Te hirtelen extrém módon megterhelted bemelegítés és nyújtás nélkül, a kaja sem volt rendben, gondolom. Mindenki így reagál egy túledzésre. A sima izomláztól nem feszül be és keményedik meg egy izom, ez komoly gyulladás. Nekem is volt ilyen pár éve, pont mikor kezdtem :P Néhány napig pihentetni kell, hideg-meleg vízzel borogatni, finoman(!!!) nyújtani és gyulladáscsökkentő, izomlazító sportkrémmel bekenni.
A megelőzés persze egyszerűbb és fájdalommentesebb ennél. :)
A poén az hogy nyújtottam előtte és utána is,és a bemelegítés is megvolt,sőt a kajára is figyelek mert életmódként szeretném nem csak hóbortnak.A kaja résszel biztos hogy nincs gond,mert a kalória számolástól kezdve a makro tápanyagok,a különböző szénhidrátok és zsírsavak fontosságát és hasonló dolgokat már megtanultam :D
Habár azt sem rég kezdtem úgyhogy biztos igazad van :)
Ez kérlek egy tipikus kezdői hibából adódó óriási izomláz.
Kezdőként nem szabad belecsapni a lecsóba. A gyakorlatok könnyűnek tűnnek, de hamar jön a zsibbadás. Ez nem komoly gyulladás, csak kiterjedt izomláz (ok, az természetesen egyfajta gyulladás).
Legközelebb tapasztaltabb leszel. Pihend ki, és amikor úgy érzed, folytasd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!