Ha van rajtam mondjuk 10-12 kg felesleg akkor akkor is a sajat testsulyom alapjan szamoljam pl. a napi feherjeszuksegletem?
83 kg vagyok.
Szerintem van rajtam kb 10-12 kg felesleg.
Ugyebar napi 2 g/testsuly kg feherjere van szukseg.
A kerdes az hogy levonjam a 83 kg-bol a feleslegemet es ugy szamoljam a 2 g feherjet, vagy szamolhatom a 83 kg-al is a 2 g feherjet?
A hájnak nincs fehérjeigénye. Ha azt gondolod, hogy 166g fehérje mindenképpen kell, akkor nem lesz igazad (kivéve, ha extra kivételes módon neked több kell, mint a legtöbb embernek), de bajod sem. Ha nehéz bevinned ennyit, akkor nem érdemes próbálkoznod, de ha pont előnyösebb számodra ez a szint, mert jóllakat vagy akármi, akkor csinálhatod úgy.
A 2 g/ttkg sem egy fix pont, inkább 1,5-2 körül OK, persze a 2 biztosabb, de nem kell megijedni valamivel alatta sem, van, akinek 1 is elég, csak az ugye ritka és nem akarunk semmit sem a véletlenre bízni. Persze az aktivitásod és az izomtömeged sem mellékes.
Koszi mindenkinek!
A szenhidrat mennyiseget is szamolhatom a zsirmentes testtomegemmel vagy azt mar a tenyleges testtomegemmel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!