Jobb a magas ismétlés szám?
Pl. 80-ba beletudok nyomni 5 ismétlést, 75-be pedig 8-at.
Akkor jobban járok, hatásosabb, a kisebb súlyt választani?
Vázolom mire gondolok.
Ha belenyomok 80kg-ba 5x5-t, az 25x80=2000
Ha belenyomok 75kg-ba 5x8-t, az 40x75=3000
Itt most nem igy értettem.
Normális, nehéz súlyokra, kb. 12 ismétlésig.
Ezzel a "képlettel" 12 ismétléssel tudjuk megmozgatni a legtöbb súlyt egy edzésen, és nem is olyan kicsi a terhelés még ekkora ismétlés számnál.
Szerintem az 5 és 8 széria közt nem 5 kg a különbség súlyban. Tehát ha a 80-ba csak 5 megy, akkor a 75-be szerintem nem megy 8.
Egyébként értem a logikát, van olyan elmélet, ami szerint a volumentől függ a hipertrófia, de a gyakorlat meg inkább azt támasztja alá, hogy a nagyobb súly segíti jobban elő a fejlődést. Én magam legalábbis ezt tapasztalom, és egyre többen gondolják így, bár ez Suleimanék miatt is van.
Van egy haverom, aki nem egy esztétikus alkat, mert jó kövér, de van rajta tömeg rendesen és erő is van benne. Ő már két éve mondta nekem, hogy 3-4 sorozat, 5-6 ismétlés. Én meg azt hittem, hogy hülye, és csak alkatánál fogva akkora, amekkora, de kezdem úgy gondolni, hogy nem beszélt hülyeséget. Nem egy okos srác, de úgy tűnik, hogy ebben igaza van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!