Ha este edzek következő nap mennyire tart még a
fehérjeszintézis?
Nem gond, több napig regenerálódsz, nem csak aznap este.
2017. júl. 4. 13:18
2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ. Én is tudom, hogy ez egy hosszabb folyamat viszont másnap már gyengébb a regeneráció mint edzés után. Én igazából attól tartottam, hogy az edzés utáni legintenzívebb anabolikus szakaszban nincs meg a kcal többlet csak akkor amikor már gyengébb a szintézis következő nap.
A fehérje szintézis körülbelül 12-24 órával az edzés után a legintenzívebb.
2017. júl. 4. 13:30
Ezzel az a problema, hogy mindenki a sajat dogmait erolteti.
A tudomany is csak sotetben tapogatozik. Van anabolikus ablak vagy nincs, ha van rovid vagy hosszu ideig tart e, kell e visszatolteni a leurult glikogen raktarakat vagy sem, leurul e egyaltalan egy anaerob edzestol a glikogen. Szoval itt egyertelmu valaszt nem kapsz, mert ha valaki fixet allit, akkor azt a masik megcafolja szinten tudomanyos alapon.
Igazabol hasonlo a helyzet a koleszterinnel is, 80-as evek elejen jott egy altudomanyos valam, hogy a koleszterin rossz, es ettol meg ettol emelkedik. Na ezt 180 fokban megforditottak nincs olyan nagy baj a koleszterinnel es az allati zsirokkal sem. Valami hasonlo van az anabolikus ablakkal is.
2017. júl. 4. 13:46
Én tudományos cikket még nem olvastam az anabolikus ablak létezéséről, csak a testépítő oldalakon lehet olvasni.
2017. júl. 4. 16:09
6/11 A kérdező kommentje:
Latod masok is hasonloan velekednek. Az mas kerdes, hogy jol esik a kaja edzes utan. Tehat nincs nagy baj belole.
Anno valaki elkezdte es elindult a hulyeseg.
2017. júl. 4. 18:43
A tapkieg cégek nyomatják, hogy van anabolikus ablak, hogy vedd meg a gyors tejsavo és gyors ch-t edzés utánra, mert ha nem, akkor leesik rólad az izom. Az igazság meg az, hogy ha megvan a napi össz makróbevitel sima szilárd kajából, akkor is ugyanúgy fejlődsz.
2017. júl. 4. 18:57
9/11 A kérdező kommentje:
ma 18:57 Igazából azon a napon nincs is meg a kalóriatöbblet csak a következőn de mint írtad nem gond. Valaki írta, hogy 12-24 órával edzés után a legmagasabb az anabolizmus és én is azóta hallottam egy 24 órás adatot. Tehát ha jól értem még jobb is, hogy a következő napon van a többlet kcal ezek szerint?
Ezek szerint igen,de lóf.@szt nem számít. Nem kell túlbonyolítani. Napi összbevitel legyen jó,edzés legyen jó és kész. Fejlődni fogsz,nem jelentős dolgok ezek. Anabolikus ablak pedig nincs,vagyis nem úgy ahogy előadják.
2017. júl. 5. 01:25
Kapcsolódó kérdések: