Guggoláskor a térdnek a lábujj elé kell mennie, vagy nem? Mindenki mást mond, mi az igazság?
Ezt mondtam.
Nem tudom, hogy mi a helyes, de mindenki mást mond.
Nem tudom, hogy kire hallgassak.
Ha normálisan mélyre guggolsz, elé kell menjen, különben hátraesel. Ha vízszintes fölé guggolsz, tud a boka fölött maradni a térd, de az nem guggolás, és hátból nagyon előre kell dőlni, ami szerintem nem jó.
A mély guggolás természetes mozdulat, nem hiszem hogy nyírja a térdet.
A preventív guggolás során, amit a hobbi testépítőnek kéne csinálnia a térd nem mehet a lábujjak elé. Ezt nagyon egyszerű kivitelezni, pusztán képzeld el, mintha bele akarnál sz*rni egy cserépbe amit egy kicsivel magad mögött helyeztél el. Tehát a guggolás során nem a térd hajlítására koncentrálsz hanem a fenék hátra és lefele mozgatására. Tényleg úgy, mintha bele akarnál székelni abba a bizonyos cserépbe, guggolva úgy, hogy ne gányold össze a cipődet...
Mindegy hogy mekkora a terpesz ez a mozgás minden preventív jellegű guggolásra igaz.
Persze, így nem tudsz lemenni olyan mélyre mint egy erőemelő, de nem is cél. Derékszög alá menj egy picivel, pont addig amíg a csípőd még nem billen meg. Lesz egy holt pont...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!