A 100 százalékos whey protein por ugye nem lehet édes?
Figyelt kérdés
Egy kondis boltban kértem 1kg 100 százalékos whey proteint, erre a csávó egy vödörből kimért nekem egy kilót. A por barnás színű és csoki ízű, és nagyon édes! Szerintem átvert és tömegnövelőt adott el nekem, aminek a nagyrésze ugye cukor... 5500-at kért érte.2017. jún. 26. 18:21
11/27 Cortez70 válasza:
Leírtam, hogy miért. Olvasd el meg egyszer.
12/27 Lazy Lover válasza:
nem! de istenem ennyi bal farok van? ha lenne pénzem én is porokat árulnék ilyeneknek mint te :D
13/27 A kérdező kommentje:
Cortez70-nek:
Nem volt kielégítő a válaszod. Azt írtad, hogy hozzáadnak még valamit, gondolom cukrot+ízesítő anyagokat. De miért kell hozzáadni ezeket? Olyan miért nincs, hogy 100 százalékos fehérjepor? Nincs ízesítetlen fehérjepor?
Viszont hogy mi a "whey" azt megválaszoltad csak nem figyeltem. Ez a tejsavó fehérjét jelenti.
Lazy Lover!
Ahogy látod, nem olyan egyértelmű ez. Honnan a fenéből tudjam, hogy átb×sztak, ha a fehérjeporokat is ízesítik? Itt legfeljebb a vödörből szedés lehet gyanús.
2017. jún. 26. 20:29
14/27 Cortez70 válasza:
Buta vagy . De majd reggel írok.
15/27 anonim válasza:
Mert a 100% whey protein (100% tejsavó fehérje) általában arra utal, hogy a benne lévő fehérje 100%-a tejsavó (nem kazein, szója stb...) Egyébként meg bemész egy tápkieg boltba és olcsóbban kapsz azt amit akarsz.
16/27 anonim válasza:
Lehet venni izesitetlent is, azt úgy hívják: natúr.
De abban se 100 % a fehérje, hanem álatalában ahohy Cortez írta. 90 %-os is lehet édes az édesitők miatt.
17/27 Cortez70 válasza:
Na ácsi. Szóval van a sima tejsavó (whey) alapanyag, ami a tisztaságtól függően lehet izolátum és koncentrátum is. Az izolátum is csak eleve 90 százalékos. A koncentrátum pedig 80. Ekkor még mint sima alapnayagról beszélünk, nincs benne édesítő, aroma, színezék és más adalékanyag. Tehát a sima whey alapanyag sem 100 százalékos, ha pedig teszünk bele ezt azt, akkor tovább csökken a whey %. A termékek nevében a 100% whey arra utal, hogy ami benne van fehérje az mind tejsavóból származik, nincs benne más eredetű fehérje. Remélem így érthető már.
18/27 A kérdező kommentje:
Igen, így már értem a 100 százalékot. A koncentrátum az a sima tejsavópor, az izolátum pedig az, ami laktózmentesített? Amit még nem értek, az a 9. kommentelő válasza, szerintem hülyeséget írt. Na de a lényeg, hogy nem lehet megtudni, hogy átvert-e. De azért tapasztalatokat írjatok légyszi azzal kapcsolatban, hogy a fehérjeporokat általában milyen mértékben ízesítik? Az normális, hogy olyan édes kb. mint a Nesquik kakaópor? A poharat harmadik töltöttem meg porral, majd rá a tejet és így volt nagyjából iható (már nem volt annyira édes hogy émelyegjek tőle).
2017. jún. 27. 14:42
19/27 anonim válasza:
Tehát most attól félsz tömegnövelőt, vagy valami gagyi szójafehérjét adtak el neked, de nem is méred ki az adagokat és tejjel iszod. Ok! (1/3 fehérje és 2/3 folyadék elég tömény...)
20/27 Cortez70 válasza:
Változó az edesites. A scitec 100% whey az eléggé édes, de van belőle kevésbé edesitett is. Arra az van írva, hogy lightly sweetened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!