Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit csináljak? Unom, hogy...

Mit csináljak? Unom, hogy gyenge vagyok és kevés rajtam az izom. Hogyan edzek?

Figyelt kérdés

Kb. 2 éve edzek, most kezdtem el szálkásítani. 90kg vagyok és 188cm. Szeretnék erősebb és izmosabb lenni, mert nagyon gyengének érzem magam. Bár tudom, hogy ez nem nagyon fog sikerülni, mert most szálkásítok és eddig csak gyengültem. De minden hasznos választ megköszönök.

Ez az erőszintem:

Guggolás: most kb. 95kg-ba tudnék 5 ismétlést beleguggolni, de szálkásítás előtt ment 102,5kg-ba az 5 ismétlés

Felhúzás: Itt 130kg-mal megy 5-6 ismétlés

Fekvenyomás: Szálkásítás előtt kb. 85kg-nál tartottam, abba nyomtam 5 ismétlést, ma 72,5kg-mal sikerült az 5

Döntött törzsű evezés: 70-75kg 5 ismétlés

Mellről nyomás: 45-50kg 5 ismétlés, az 50-et még sosem tudtam átlépni

Bicepszezés franciarúddal: Itt is akadoztam, tömegeléskor is csak 33kg-mal ment, amit sok idő után sem tudtam túllépni, most pénteken 31kg-mal ment 8 ismétlés

Tricepsz: Tricepszre nem csinálok semmit sem, régen tricepsznyújtást csináltam fej mögött kétkézzel, de nem tudtam növelni a súlyt, mert nem lehetett a kézisúlyzóra több súlyt pakolni (ilyenkor 30kg-mal csináltam 10-12 ismétlést), ezért abba hagytam, azóta nem nagyon edzek rá, mert más gyakorlattal nem tudom leedzeni. Egyik tricepszgyakorlatot sem tudom szabályosan megcsinálni. (Egykezes tricepsznyújtásnál fáj a vállam)

Vállvonogatás: kb. 85kg-mal megy 8 ismétlés

Vádlira,Hasra,Alkalra nem szoktam edzeni, vagy csak nagyon ritkán, pedig tudom, hogy kellene.

Láthatjátok, hogy nagyon gyenge vagyok, nincs rajtam sok izom és még kövér is vagyok, szóval szálkásítanom is kell. Hogy tudnék végre egy jó erőszintet és izomzatot elérni, mit kell tennem érte? Hogy edzek?

Köszönöm előre a hasznos válaszokat.

2017. jún. 18. 19:41
 1/3 Cortez70 ***** válasza:
Most add le nagyja zsírt és majd utána lassu tomegelessel tudsz majd erősödni és izmosodni. Vagy heti 3 teljes testes edzés menjen vagy kétfelé bontott heti 3 vagy 4 napos.
2017. jún. 18. 19:56
 2/3 anonim ***** válasza:
Milyen gyorsan szálkásítasz? Csak mert még 15% felett van a testzsírod és így is bőven veszítettél már az erődből, gondolom izmot is veszítettél, szerintem lassíts, hogy több izom maradjon meg.
2017. jún. 18. 20:30
 3/3 A kérdező kommentje:
50 napja, azaz kicsit több mint 7 hete szálkásítok. Azóta kb. 5,5-6kg-ot adtam le
2017. jún. 18. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!