A különböző izom csoportokra egy héten mennyit kell edzeni?
Mell, tricepsz, bicepsz, váll, láb.
Ismétlés-sorozat mennyi az ideális egy héten?
és mennyit kell pihenni?
Lehet egy kicsit túlzásba viszem. két nap edzés- egy nap pihi. A két nap alatt, leedzek mindent.
Első nap:
Fekve nyomás széles- 8x8 plusz bemelegítés
Fekve nyomás szűkön: 3x8
Lórugás 3x15
Gugolas: 3x15
Második nap:
Bicepsz alkar- 10x10 kalapács
Oldal emelés: 3x15
és ezeknek a nevet sem tudom pontosan de, fogom az egy kezes sulyzot és álló helyzetben az égnek emelem. Ebből 3x10
és a csuklya mikor két egy kezes van a kezemben és mozgatom a magamellett vagy hogy mondjam: 3x20
Otthon csinálod vagy eljársz kondiba?
Bár mindegy is, mert ez még kezdőnek is kevés. Ezt 4 gyakorlatot én 20 max 25 perc alatt lezongoráznám.
Vannak frankó teljes testes edzéstervek a neten.
A nagyobb izmokra, mint láb,hát,mell kettő, a kisebbekre, mint váll,bic,tric,vádli egy-egy gyakorlatot tartalmaznak. A végét pedig lefojthatod egy plank-kel mondjuk, 11. gyakorlat gyanánt. Ez így durván 1 órát vesz igénybe. A kis bemelegítés és a végén a nyújtással megvagy 70 perc alatt. Ebből minden másnap, akár variált gyakorlatokkal és két hónap múlva akkorát fogsz fejlődni, hogy azt hiszik koxolsz.
Itthon csinálom! Szert tettem egy frankó padra és majd 300kgnyi súly tárcsára, rudakra és padra. :D
Nekem azért elég sokáig tartanak, nem 20 perc, sőt. Másfél óra.
Csak azért kérdeztem nem e sok mert itt lejjebb volt egy kérdés ahol a fekvenyomás egy héten összesen 16-17 sorozat soknak számított.
Nekem most ha ezt a hetet nézzük a vasárnaptól bezárólag az 24 sorozat plusz a szűk társasban végzettek és a bemelegítés kisebb súllyal meg szoktam még a padra feltett lábbal fekvotamszt is csinálni vall szélességben meg úgy is hogy össze teszem a két tenyerem.
De ezek szerint én valamit félre értettem abban a kérdésben!
Heti össz sorozat: nagyobb izmokra 12-14, kisebbekre 8-10.'
Tehát mellre ha heti egyszer edzel akkor mehet ra 12-14 sorozat. Ez állhat pl 6 sorozat rudas és 6 sorozat egykezessel nyomasbol. Tarogatni nem kell és egyéb csigás okosság sem.
Amúgy tricepszre nokedli a lorugas. Jobb lenne nagy súllyal homlokra engedés vagy egykezessel tarkohoz.
"Heti össz sorozat: nagyobb izmokra 12-14, kisebbekre 8-10.'"
Ez így nem nagy kevés? :/ Én heti 3xor melleztem.
Nem kevés. Naturalban hiába nyomsz többet, nem tudsz regeneralodni.
Heti háromszor mellezeskor pedig egy edzésre elég 4-5 sorozat nyomás és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!