Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Övet mikor és miért érdmes...

Övet mikor és miért érdmes használni?

Figyelt kérdés

Múltkor egy csávó megkért, hogy beszálhasson ő is guggolni. 100 kilóval csinálta, már ott felrakta az övet. Aztán mondtam, hogy én 150-ig felmegyek, majd lepakolgatjuk akkor. Aztán csodálkozott, hogy miért nem rakok fel övet? Hülyének nézett, hogy majd lesérülök. Jobban járnék, ha felraknám.

Volt anno, hogy kipróbáltam, de kényelmetlen volt és nehezebben ment ugyan annyival. Jelentősen nehezebben. Akkor miért rakjam fel? Érdemes?

2017. ápr. 23. 11:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Az övb nem olyan mint egy bukósisak, az elsődleges cél nem az hogy megvédjen, hanem hogy át tud lépni a határaidat és olyan súllyal is tudj dolgozni amivel öv nélkül nem menne.

Ez általában akkor ésszerű ha már nagyon sok ideje rendszeresen csinálod az adott gyakorlatot, de nem bírsz tovább lépni.

Az ilyen idióta gyökerek akik már 100kg-nál felrakják a lehető legrosszabban cisnálják.

Először is nagyon sok ideig kell öv nélkül edzeni hogy ténylegesen jó legyen a technikád, másodszor is ha lemarad az a terület amiről az öv leveszi a terhelést, az fogja csak igazán tönkretenni a hátat.

Ha majd használsz is övet akkor is mindig fektess nagy hangsúlyt az öv nélküli edzésre.

Még annyi ha esetleg valakinek valamilyen komolyabb hátproblémája van akkor megértem az állandó övet, de alapesetben egyáltalán nem ideális.

2017. ápr. 23. 11:44
 2/3 anonim ***** válasza:
Kétélű dolog. Nem tudom,én szoktam használni mindig de derékproblémám is van. ha nem érzed jónak akkor próbáld megtanulni használni. Ha nem megy akkor felesleges.
2017. ápr. 23. 12:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Kedvencem az a gyökér aki edzés elején felrakja és az 1,5-2 órás edzése végén veszi le az övet. Agyrém.
2017. ápr. 23. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!