Számít e, hogy miből visszük be a tápanyagokat?
1000 kalóriányi csoki: 93g ch, ebből 92g cukor, 65g zsír, ennek a fele telített, 9g fehérje.
1000 kalóriányi zöldség (pontosam 500g brokkoli, 500g káposzta, 800 spenót, 500g kelbimbó, 110g avokádó amivel számoltam): 124g ch, ebből elenyésző mennyiség cukor,28g zsír, ennek elenyésző mennyisége telített, 82g fehérje. A rostokat, antioxidásokat, mikrotápanyagokat most inkább meg sem említem.
Remélm látszik a különbség.
Szerintem rosszul értelmezitek a kérdést. Gyakorlatilag a válasz az hogy nem számít.
Fogyás,hízás szempontjából a kcal múlik. Ha 4000kcal-nyi zöldségeket eszik vagy 4000kcal csokit ugyanúgy nem fog fogyni. Persze a zöldség tele van vitaminokkal,ásványi anyagokkal,rostokkal stb. sokkal egészségesebb. De fogyás szempontából ezek jelentékleten dolgok.
Szempontoktól függ de ha csak a tényleges fogyás (ami még izomból is történhet de itt ezt is figyelmen kívül hagyjuk) mind1 miből van fedezve.
Nem ír hülyeséget. Egy egészséges embernél teljesen mindegy, hogy miből megy be a kalória ha az megegyezik. 4000kcal mindenképpen 4000kcal.
Én fél évig növeltem tömeget teljesen szar kajákkal (chips, cukor, csoki stb.) Annyi, hogy csak a fehérje bevitelt és a hozzá tartozó kalóriát figyeltem. A különbség pedig csak annyi volt, hogy a szar kajától vizesebb lettem, mint a nem szartól. De semmi más különbség nem volt. Nem zsírosodtam jobban, nem fejlődtem kevésbé. Persze az egészségnek nem tesz jót, de itt nem az volt a kérdés.
Írtam, hogy a fehérjére figyelni kell. DE a többi nem számít.
Szval ha te tudod magadról, hogy 160g fehérje kell és 3500 kalória. Akkor ha megvan a fehérje. Akkor a maradék kalória édes mindegy, hogy chipsből vagy fehér rizsből megy. Nyilván ha a fehérje nincs meg akkor ez nem működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!