Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Számít e, hogy miből visszük...

Számít e, hogy miből visszük be a tápanyagokat?

Figyelt kérdés
Pl.ha csokoládéból vinnék be 1000 kalóriát,jobban híznék,mint ha ezt zöldségből vinném be?

2017. ápr. 22. 02:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Nem a kalória számít hanem a tápanyagok az az ch fehérje zsírok és a mikrotápanyagok
2017. ápr. 22. 02:59
 2/17 anonim ***** válasza:
Ahogy az előbbi válaszoló ks írta, igen számít miből viszed be. A legjobb kalóriaforrás a fehérje, és a lassan felszívódó szénhidrát.
2017. ápr. 22. 04:00
 3/17 anonim ***** válasza:

1000 kalóriányi csoki: 93g ch, ebből 92g cukor, 65g zsír, ennek a fele telített, 9g fehérje.

1000 kalóriányi zöldség (pontosam 500g brokkoli, 500g káposzta, 800 spenót, 500g kelbimbó, 110g avokádó amivel számoltam): 124g ch, ebből elenyésző mennyiség cukor,28g zsír, ennek elenyésző mennyisége telített, 82g fehérje. A rostokat, antioxidásokat, mikrotápanyagokat most inkább meg sem említem.

Remélm látszik a különbség.

2017. ápr. 22. 08:24
 4/17 anonim ***** válasza:
Ja és mennyiség tekintetében a csokinál 175 gramról volt szó, a zöldségnél amint látod majdnem 2,5 kg. :)
2017. ápr. 22. 08:34
 5/17 anonim ***** válasza:

Szerintem rosszul értelmezitek a kérdést. Gyakorlatilag a válasz az hogy nem számít.

Fogyás,hízás szempontjából a kcal múlik. Ha 4000kcal-nyi zöldségeket eszik vagy 4000kcal csokit ugyanúgy nem fog fogyni. Persze a zöldség tele van vitaminokkal,ásványi anyagokkal,rostokkal stb. sokkal egészségesebb. De fogyás szempontából ezek jelentékleten dolgok.

Szempontoktól függ de ha csak a tényleges fogyás (ami még izomból is történhet de itt ezt is figyelmen kívül hagyjuk) mind1 miből van fedezve.

2017. ápr. 22. 12:03
 6/17 anonim ***** válasza:
Az utolsó hülyeségeket ír
2017. ápr. 22. 17:28
 7/17 anonim ***** válasza:
48%

Nem ír hülyeséget. Egy egészséges embernél teljesen mindegy, hogy miből megy be a kalória ha az megegyezik. 4000kcal mindenképpen 4000kcal.

Én fél évig növeltem tömeget teljesen szar kajákkal (chips, cukor, csoki stb.) Annyi, hogy csak a fehérje bevitelt és a hozzá tartozó kalóriát figyeltem. A különbség pedig csak annyi volt, hogy a szar kajától vizesebb lettem, mint a nem szartól. De semmi más különbség nem volt. Nem zsírosodtam jobban, nem fejlődtem kevésbé. Persze az egészségnek nem tesz jót, de itt nem az volt a kérdés.

2017. ápr. 22. 19:45
 8/17 anonim ***** válasza:
Az odáig rendben van, hogy alapvetően a kalória többletöl függ a növekedés, a dedicittől meg a fogyás. Viszont ha a makrók mennyisége és minősége nem megfelelő akkor esetleg 6 kg izom és 2kg zsír helyett jön 6kg zsír és 2kg izom. Csak egy példa volt. Az, hogy egyesek szerencsésebbek genetikailag és sokkal több szar kaját tolerál a szervezetük, vagy kevésbe zsírosodnak nem jelenti azt, hogy mindenkinek úgy kell viselkednie. Az egészség meg pont nem egy elbagatelizálható tényező, amit ilyenkor rendszeresen megtesztek, mintha az mit számítana. Hiába elég neked 2500 kalória a növekedéshez, ha te 2500 kalóriát csak csokiból viszeo be, megnézem milyen formád lesz, meg mennyi izmot fogsz felpakolni azokkal a makrókkal, ha már az egészség nem is tényező sokatoknál.
2017. ápr. 22. 19:54
 9/17 anonim ***** válasza:

Írtam, hogy a fehérjére figyelni kell. DE a többi nem számít.

Szval ha te tudod magadról, hogy 160g fehérje kell és 3500 kalória. Akkor ha megvan a fehérje. Akkor a maradék kalória édes mindegy, hogy chipsből vagy fehér rizsből megy. Nyilván ha a fehérje nincs meg akkor ez nem működik.

2017. ápr. 22. 19:58
 10/17 anonim ***** válasza:
De nem mindegy. Ez egy ótvar nagy hazugság. Van aki ezt bejátsza és zsírdisznó lesz belőle, meg ir-es fél év után. Ezt próbáld felfogni, hogy nem a teljes emberi állományt belőled klónozták. Attól még, hogy nekee mindegy, ez kvára nem jó hozzáállás.
2017. ápr. 22. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!