Baj, ha emiatt edzés után összeugrik az izmom? Miben hátráltat?
Figyelt kérdés
Rendszeresen végzek hideg-meleg váltózuhanyt, most azonban azt olvastam, hogy a hideg összerántja edzés után az izmokat... Nem igazán értem. Ez baj?2017. ápr. 8. 01:45
1/6 anonim válasza:
Edzés után ne zuhanyozz hideggel, mert csökkenti a vérkeringés gyorsaságát, ami hátráltató az izmok tápanyagszállításában. Inkább mondjuk 0,5-1 nappal edzés után, vagy edzés előtt pár órával
2/6 anonim válasza:
Na ez mekkora bro science baromomság, te jóisten
3/6 anonim válasza:
Én csak úgy válaszoltam a kérdésre, hogy igazodjon a feltevéshez logikailag. Rá lehet cáfolni nyugodtan, nem írtam hogy 100% biztos.
4/6 anonim válasza:
Akkor rácáfolok, semmilyen mértékben nem fog ettől kevésbé fejlődni, sőt sokan csinálják a hideg, jeges fürdőzést is kemény edzések után, mert gyorsítja a regenerálódást. Tehát baromság emiatt aggódni.
5/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Egyébként lány vagyok és nem törekszem konkrét izmosodásra, csak hogy formában tartsam magam (12 órás ülőmunkám van), azért edzem. De most megijedtem, hogy esetleg ezzel rosszat teszek, azt azért nem akarom. :)
2017. ápr. 8. 16:20
6/6 anonim válasza:
Nem teszel rosszat. Ha jól esik csináld nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!