Mit rontok el guggolásnál? Abszolút nem érzem közben a fenekemet, csak a combomat és a térdemet érzem terhelve.
Az is lehet hogy sokkal erősebb, azért nem érzed.
Én 25 éve csinálok guggolásokat karatén, de most ki kellett próbálnom, hogy dolgozik-e az az izom ahogy én csinálom. És igen, én lemegyek teljesen, dolgozik, mégis a combomat fárasztja le jobban. (konkrétan a seggizomban nem is emlékszem mikor éreztem izomlázat. Talán tetanusz után)
Én úgy csinálom, hogy kisterpeszbe állok, esetleg súlyzó, a lábfejeim párhuzamosak, egyenes hát, a vádlimat függőlegesen tartom (ezt tükörben lehet először belőni, utána érezni fogod h mikor jó), és LASSAN le, amíg a combod vízszintes lesz, majd LASSAN föl. Ebből szoktam 100-at.
Az tűnt fel, hogy ha elkezdem, az első pár napig izomlázam van, utána a 4.-5. napra már semmi hatása. (Itt szoktam azt mondani, hogy á minek, feladom, de ezt te ne tedd!:D)
Egyáltalán nem érzed? Nem tudom, mióta csinálod, de a legelején se?
Hajrá!
1 nem koncentrálsz a célizomra,
2 rossz a testtartás.
Beállsz a fallal szemben úgy, hogy a labujjad épphogy nem ér a falhoz, vállszélességű terpesz és a lábaid közé teszel egy kettlebellt vagy egy egykezest, akár egy shakert vagy ásványvizet tök mind1 mit... guggolj le, de úgy, hogy se a térded, se a vállad, de még az orrod hegye sem érhet a falhoz, és a 2 lábad közt lenyúlva vedd fel azt a tárgyat (minél nehezebb, annál jobb)
Aztán tedd le állj fel újra guggolj, vedd fel... na ha ezt begyakoroltad, akkor megvan a helyes testtartás guggoláshoz és így lehet rájönni ogazán, hogy ez egy teljes test gyakorlat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!