Csigás kondigép esetén milyen köteleket, csigát használnak?
Figyelt kérdés
Milyen kötélen illetve csigákon érdemes gondolkozni?
Csinálnék egyet. (Tudok hegeszteni, nem légből kapott ötlet.)
2017. márc. 29. 13:51
1/3 anonim válasza:
Legegyszerűbb ha elmész valahova megnézni. A kötél acélsodrony, régebbi oldschool gépeken vastagabb, az újabb hoist-okon például szerintem véknyabb és fekete polimer borítása van. Ilyen gépeken talán műszaki polimerből készült csigák vannak már, de a régebbieken acél, és persze csapágyazva, illesztve van.
2/3 A kérdező kommentje:
O profilú tolókapu görgőt vajon lehet használni csigaként?
2017. márc. 29. 15:23
3/3 anonim válasza:
Hát, függ a kialakításától is, igazábol a legeslegfontosabb, hogy ne akadozzon, ez a csapágyazáson fog múlni, azon felül, hogy a sodrony felülete nincs megsérülve, és a görgőé sincs. Eggyel kevésbé fontos dolog, de még mindig idegesítő, ha a kötél könnyen kiesik a csigából, és mindig vissza kellene rakni, szerintem a kapugörgőnél ennek fennáll az esélye mert nem elég mély a vályat rajta. Azt is fontold meg, hogy milyen merev sodronyt használsz majd, egy merev sodrony könnyebben kiesik a helyéről, és szerintem nagyobb átmérőjű görgő jobb hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!